Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szent György-napi Kihajtási Ünnep és Kézműves vásár

Debrecen
Hely4071 Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont


Szent György-napi Kihajtási Ünnep és Kézműves vásár

Gazdag állattartó tradíciókkal rendelkező ünnep a Szent György-napi Kihajtási Ünnep, mely során a hortobágyi pásztorokkal és állataikkal ismerkedhetnek az érdeklődők.
A Kilenclyukú hídon áthajtott jószágok, a híres pusztaötös és a híd lábánál legelésző szürke marha gulya feledhetetlen látványt nyújt.
 

A néphagyomány szerint az igazi tavasz kezdetét Szent György napjától, azaz április 24-től számította, ekkor hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről.

Nézze meg a Szent György-napi Kihajtásról készült videót!

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Szent György-napi Kihajtási Ünnep és Kézműves vásár: április 20.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2025. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Debrecen
Látnivalók