Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Márton napi mulatság

Egerszalók
Hely3394 Egerszalók, Sáfrány út 7.


Márton napi mulatság
Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.
Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik....
Márton napi mulatságra várnak mindenkit, lesz itt zene, tánc, tökfaragás, ügyeskedés, népi játékok és persze kemencében sülnek a finomságok.
A hagyomány szerint ilyenkor vágják le először a hízott libákat, és az újbort is ekkor kóstolják. A mulatsághoz autentikus helyszínül szolgálnak a hegyoldalba vájt egykori barlanglakások és a Sáfránykert: a kemeéncében házi kenyér és illatos libás finomságok sülnek, a kondérban készül a libaleves, s nem maradhat el a libazsíros kenyér sem. Számos családi pincészet is várja ilyenkor a vendégeket, így az omlós libahús mellé könnyed gyümölcsös, vagy akár testes vörösborokat is kóstolhatunk. 
A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi években az alábbi dátum környékén került megrendezésre a(z) Márton napi mulatság : november 11.
Mivel hivatalos időpont még nem áll a termalfurdo.hu rendelkezésére, előfordulhat, hogy a következő alkalommal a fenti dátumhoz képest eltérő időpontban (vagy egyáltalán nem) rendezik meg az eseményt. A fenti dátum tehát csak hozzávetőleges tájékoztatásul szolgál a múltbeli adatok alapján.
Pontosabb információval a szervezők tudnak szolgálni. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2023. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Egerszalók
Látnivalók