Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Márton napi mulatság 2021

Egerszalók 2021. november 13.
Hely3394 Egerszalók, Sáfrány út 7.


Márton napi mulatság
Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.
Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik....
Márton napi mulatságra várnak mindenkit, lesz itt zene, tánc, tökfaragás, ügyeskedés, népi játékok és persze kemencében sülnek a finomságok.
A hagyomány szerint ilyenkor vágják le először a hízott libákat, és az újbort is ekkor kóstolják. A mulatsághoz autentikus helyszínül szolgálnak a hegyoldalba vájt egykori barlanglakások és a Sáfránykert: a kemeéncében házi kenyér és illatos libás finomságok sülnek, a kondérban készül a libaleves, s nem maradhat el a libazsíros kenyér sem. Számos családi pincészet is várja ilyenkor a vendégeket, így az omlós libahús mellé könnyed gyümölcsös, vagy akár testes vörösborokat is kóstolhatunk. 

A legjobb elérhető szállások Egerszalókon és környékén

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...Megnézem
2021. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Egerszalók
Látnivalók