Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Márton napi mulatság 2020

Egerszalók 2020. november 09. (várható időpont)
Hely3394 Egerszalók, Sáfrány út 7.


Márton napi mulatság
Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.
Aki Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik....
Márton napi mulatságra várnak mindenkit, lesz itt zene, tánc, tökfaragás, ügyeskedés, népi játékok és persze kemencében sülnek a finomságok.
A hagyomány szerint ilyenkor vágják le először a hízott libákat, és az újbort is ekkor kóstolják. A mulatsághoz autentikus helyszínül szolgálnak a hegyoldalba vájt egykori barlanglakások és a Sáfránykert: a kemeéncében házi kenyér és illatos libás finomságok sülnek, a kondérban készül a libaleves, s nem maradhat el a libazsíros kenyér sem. Számos családi pincészet is várja ilyenkor a vendégeket, így az omlós libahús mellé könnyed gyümölcsös, vagy akár testes vörösborokat is kóstolhatunk. 

A legjobb elérhető szállások Egerszalókon és környékén

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...Megnézem
2020. évi program még nem ismertTöbb információ a programról


Témába vág

2019 tíz legjobb magyar fürdője

Az idei Év Fürdője szavazáson olyan különleges fürdők diadalmaskodtak, mint Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a legsokoldalúbb gyógyvízzel rendelkező fürdő, sokoldalú élmény-, gyógyfürdők és aquaparkok.

Könnyebb a fogyás ősszel, de vajon miért?

Finom őszi gyümölcsöket csipegetve, a színes őszi tájban kirándulva, forró fürdőt véve, beépítve a rendszeres úszást az életünkbe és 8 óra alvás után már észre sem vesszük, és csak úgy olvadnak a kilók rólunk.

Hévíz ősszel és télen is elvarázsol a szépségével

Miért érdemes télen is Hévízen üdülni? Mert a legnagyobb hidegben is a szabad ég alatt úszkálhatunk a világ egyik legérdekesebb tavában. Mert itt kenuzhatunk télen is a gőzölgő patakon, vagy akár a SUP-ot is kipróbálhatjuk. Mert jégdiszkón vehetünk részt, és azért is, mert ilyenkor olyan különleges múzeumokat is felfedezhetünk a Balatonon, ahova nyáron nem biztos, hogy elmennénk.