Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében 2021

Gyula 2021. szeptember 27. - 2021. szeptember 29. Még nem hivatalos időpont
HelyGyula, Városerdő


„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében
A rendezvénysorozat a művészet erejével igyekszik a környezettudatos életvitel és a fenntarthatóság irányába mozdítani a részvevőket, mindezt ingyenes, szórakoztató programok keretében.
A „Muzsikál az erdő” látogatói a hagyományos szervezési elveknek megfelelő programon vehetnek részt a Fekete - Körös partján is. A Príma Díjas rendezvény meghatározó eleme a szakvezetéses erdei séta, ahol a résztvevők megismerhetik a helyszín jellegzetes növény és állatvilágát, az erdei életközösség sokszínűségét, a fenntartható erdőgazdálkodás sajátosságait, az erdészeti erdei iskolák a fenntarthatóságra nevelésben játszott szerepét és nem mellesleg lélekben lecsendesülve felkészülnek az erdei koncert befogadására.
A „Muzsikál az erdő” komplex, összművészeti rendezvénysorozat, amely felöleli a művészetek rétegeit, a természet, a környezet megóvásának a fontosságát, a fenntartható életforma jelentőségét.
Célja:a környezettudatos fenntartható életforma népszerűsítése az erdő és a zene, a művészet erejével. Lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére a térség lakói és az ide látogató turisták számára egyaránt. Népszerűsíti a vidék értékeit, különleges természeti adottságait, az erdőket, a helyi közösségek hagyományait, a helyi szellemi, kulturális értékeket, a klasszikus- és a népzenét, a környék képzőművészetét, a térség gasztronómiai hagyományait. A rendezvény közösségformáló erővel bír, kialakult törzsgárdával rendelkezik, szellemiségével a résztvevők nagymértékben azonosulni kívánnak.
A „Muzsikál az erdő”-s rendezvényelemek:
klasszikus és népzenei koncertek a lombkorona árnyékában
szakvezetéses erdei séták
gyermekprogramok
ismeretterjesztő előadások
képzőművészeti kiállítások
erdei sportrendezvények
falusi vendéglátás helyi ételekkel, kiváló borokkal
fenntartható gazdálkodási példák bemutatása
helyi termékek, helyi értékek bemutatása
A rendezvények szabadon látogathatóak, minden program ingyenes. Így a „Muzsikál az erdő” egyfajta missziót is folytat, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertesse meg a klasszikus és a népzene értékeit, a környezettudatos, erdőt szerető gondolatokat.
Díjak, elismerések:
Nógrád megyei Príma Díj - 2011
Nógrád Megyei Értéktár tagja - 2014
„Nógrádikum” Díj – 2014
Ozone Zöld-díj – 2017
Minősített Fesztivál- 2018
Beke Pál nívódíj - 2019

A legjobb elérhető szállások a Gyulai Várfürdő közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...Megnézem
2021. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Gyula
Látnivalók