Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Pécs-Harkány futóverseny 2023

Harkány

Pécs-Harkány futóverseny

A verseny célja: A futás népszerűsítése, a téli felkészülés felmérése 25 km-s távon, illetve természtesen a környező táj szépségeinek élvezete.

Az első hivatalos versenyt 1984 február utolsó vasárnapján rendezték meg. Az első győztes Bauer Attila, a KBSK maratoni bajnok futója volt, 80 percen belüli idővel. A 2000-s évek elejétől a PVSK Atlétikai Szakosztálya is bekapcsolódott a versenyszervezésébe. Egyre több versenyző gondolta úgy , hogy a téli felmérőjének a Pécs-Harkányt válassza. Az addig közel 50 fős indulói létszám nemsokára 500 fő fölé emelkedett. A váltóverseny bevezetésével még vagy 300 fővel emelkedett a létszám. Az időpont is változott, a február végi hideg időket kikerülve a március első hétvégéje már barátságosabb időjárással fogadja a versenyzőket.Később a vállalatok váltóversenyei és a korosztályok bevezetése tette színesebbé a programot.

A verseny minden évben a futók szezonnyitó eseményének számít a márciusi időponttal. 2020 ez alól kivételt képezett, mivel a Coid járvány miatt ősszel rendezték meg. A verseny egyúttal egy hasznos felkészülés is az év fontos versenyeire (maraton, félmaraton). Verseny lehetőség biztosítása a tömegsport, a versenysport és a vállalati sport részére. Pécs és Harkány, valamint a környékük nevezetességeinek a megismertetése.

 

Közeli fürdők

Bár Pécsen, a verseny kiindulópontján a Hullámfürdő az évnek ebben a szakában még nem üzemel, a verseny végpontján, Harkányban, a helyi fürdőben kifejezetten kellemes a mártózás, hiszen a meleg víz nem nem csak a megfáradt izmoknak és ízületeknek tesz jót, hanem a kora tavaszi időben átfázott testtel kifejezetten kellemes élmény

 

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi évek tapasztalata alapján valószínűleg az alábbi időpontban/időszakban kerül megrendezésre: 2023. március 12.. Előfordulhat azonban egy héttel korábbi vagy későbbi időpont is. Bővebb információért kérjük, forduljon a szervezőkhöz. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2023. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Harkány
Látnivalók