Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Szentendrei Ister Napok 2019

Szentendre 2019. július 20. - 2019. július 21.
Hely2000 Szentendre , Duna-part, Duna-korzó


Szentendrei Ister Napok
A Duna – ókori nevén Ister –  idén is főszereplője az Ister Napok rendezvénysorozatának Szentendrén. A vízi sportok mellett számos családi programmal, a város helyi hagyományaira és népzenére épülő játékokkal és koncertekkel zajlik a fesztivál.
A fesztivál igazi kuriózuma a szombat esti zenés gyertyaúsztatás, amely páratlan élményt kínál minden idelátogató számára. Emellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncertek, gyermekszínházi előadások, kézműves foglalkozások várják az ide érkezőket.
2019. évi részletes program
JÚLIUS 20. SZOMBAT
POSTÁS STRAND 09:00 Napüdvözlet: jóga Kender Krisztinával
10:00 Röplabda villámtorna
10:00 Gyermek- és vízisport programok SUP jóga bemutató és órák, illetve SUP evezés. A jóga órákat Pánczél Dia jóga oktató, míg az evezéseket Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus tartja, technikai fortélyokkal fűszerezve. Kötéltánc a strandon: slackline gyerekeknek, felnőtteknek Alkoss Kyrúval! A Duna ünnepéről nem maradhat el a békakórus sem! Készitsünk sok-sok brekegő békát, aztán ugorjatok át a “Vadonba”! Ki a legény a gáton? Ügyességi próbatételek minden korosztálynak, a Vissza a Vadonba csapatának közreműködésével. Üzenettutaj készítés és gyertyahajó díszítés a Vadkacsa Egyesülettel
10:00 Egészségkommunikáció - Prevenció a Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda - Egészséges Városért Közalapítvány - Szentendre és Vidéke Praxisközösség közös prevenciós programja
DUNA-KORZÓ
16:00 Az Opánke Szerb Hagyományőrző Kulturális Egyesület programja: néptáncbemutató, tánctanítás és táncház a Zora zenekarral. Tánctanár: Krunity Daniella Szerb hagyományos ételek vására.
19:30 Szabó Enikő és népzenész barátai Vendég: Waszlavik László
21:45 Gyertyaúsztatás (esőnap: szeptember 01. vasárnap, 21:30 Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében)
22:30 A Guca Partyzans Band koncertje és táncház
RIVERSIDE ÚSZÓMŰ (DUNAPART)
Indulási időpontok: 16:00 | 17:30 Szentendre a Dunáról nézve: Hajózzon velünk! Ha már egyszer ezen a hétvégén minden az Ister-ről szól (a Duna ezen ágának ókori elnevezése), akkor itt az ideje, hogy végre mi is vízre szálljunk és a Dunáról csodáljuk meg Szentendrét. Mialatt a partot egy motorcsónakban ülve oda-vissza végigjárjuk, igyekszünk a lehető legtöbb információt megosztani Önökkel a Duna Szentendrén betöltött szerepéről, illetve a város hajós hagyományairól. Az utat a Szentendrei Tourinform Iroda szervezi. Előzetes regisztráció ajánlott: +36 26 317-965; [email protected]
 JÚLIUS 21. VASÁRNAP
POSTÁS STRAND
09:00 Napüdvözlet: jóga Kender Krisztinával
10:00 Röplabda villámtorna
10:00 Gyermek- és vízisport programok SUP jóga bemutató és órák, illetve SUP evezés. A jóga órákat Pánczél Dia jóga oktató, míg az evezéseket Zala György mesteredző, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus tartja, technikai fortélyokkal fűszerezve. Kötéltánc a strandon: slackline gyerekeknek, felnőtteknek Alkoss Kyrúval! A Duna ünnepéről nem maradhat el a halcsapat sem! Készitsünk sok-sok tátogó halat, aztán ugorjatok át a „Vadonba”! Ki a leány a gáton? Ügyességi próbatételek minden korosztálynak, a Vissza a Vadonba csapatának közreműködésével.
DUNA-KORZÓ
16:00 A Borsa Együttes koncert és táncház, Molnár Előd vezetésével
17:30 Tímár Sára és zenekara - moldvai táncház Zoltán Eszter vezetésével.
20:00 Parno Graszt koncert
 


Több információ a programról


Témába vág

Fedezzük fel hazánkat: szállástippek a legszebb tájakon

Balatoni naplemente, hévízi mediterrán hangulat, a gyógyító Hajdúszoboszló? Korlátlan fürdőbelépők, ajándék éjszakák, felnőtt- és családbarát élmények. Ezek közül a lehetőségek közül választhatnak azok, akik még nem tudják, hova menjenek nyaralni.

Hol fürdőzzünk? Strandok és fürdők a Tisza vonalán

Ha északról déli irányba haladunk a Tisza mentén, fürdőzhetünk egy gyönyörű park kellős közepén, családias környezetben, vízi sportoknak hódolhatunk a Tisza-tó partján, csúszdázhatunk fedett és nyitott fürdőkben is.

Kedvenc bogyós gyümölcseink, a cseresznye és a meggy

Savanyú és édes testvérek a meggy és a cseresznye rendkívül sokoldalúan felhasználható finomságok, de abban is hasonlítanak, hogy fogyasztásuk számtalan egészségügyi előnnyel jár. Nézzük, mik ezek!