Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Tihanyi Gardália 2022

Tihany
Hely8237 Tihany


Tihanyi Gardália
Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott halak, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült.
A kardpenge formájáról kardoshal, kardkeszeg vagy baaltoni hering néven is említett garda fogása egykoron a tihanyi halászok specialitása volt, a félsziget víz közeli hegyeiről ugyanis jól látszott a Tihanyi-szorost kedvelő halrajok őszi vonulása. 
A látott hal halászatának évszázados hagyományát eleveníti fel a háromnapos Gardália, melynek emblematikus programja a gardasütés orgonavesszőből hegyezett nyársakon, száraz szőlővenyigéből készített parázson - természetesen csak a hal ünnepélyes megáldása után. 

Nézze meg a Tihanyi Gardáliáról készült videót!

A program időpontja a termalfurdo.hu rendelkezésére álló információk alapján hivatalosan még nincs kitűzve. A korábbi évek tapasztalata alapján valószínűleg az alábbi időpontban/időszakban kerül megrendezésre: 2022. november 18. - 2022. november 20.. Előfordulhat azonban egy héttel korábbi vagy későbbi időpont is. Bővebb információért kérjük, forduljon a szervezőkhöz. Ehhez kattintson a lenti térkép alatt található linkre.
2022. évi program még nem ismertTöbb információ a programról

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Tihany
Látnivalók