Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

2021. 09. 14. 15:25
Forrás: termalfurdo.hu
Szauna

Nemrégiben ért véget a szaunamester világbajnokság döntője, mely 2021-ben Lengyelországban zajlott. Az egy hetes döntőre a magyar világbajnoki csapatot rekordszámú hazai szaunarajongó és szakmabéli kísérte el. A bronzérem a magyar szaunamester szakma kiemelkedő eredménye.

A rendkívül erős élmezőnyben a legendás magyar szaunamester csapat – Farkas Evelyn, Szép Boglárka és Tapolcai Gábor – ismét a világ legjobbjainak élvonalában végzett, Hand of Fate (A sors keze) című programjukkal bronzérmesek lettek.

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

Magyarország az utánpótlás tekintetében is nagyot lépett előre: az aufguss.hu szaunamester iskolájának köszönhetően – ahol a trió tagjai is oktatnak - négy fővel is bővült idén a WM döntős magyar szaunamesterek köre. Halfinger Szabina, Tapolcai Anikó, Vári Ádám, és Vigyikán György is életükben először jutottak fel a szaunavilág csúcsára, először szerepeltek világbajnoki döntőben, és derekasan megállták a helyüket a rutinos profik nemzetközi mezőnyében. Reméljük, még sokat fogjuk hallani a nevüket a jövőben.

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

A szaunamester világbajnokság hagyományosan egy márciustól szeptemberig zajló versenysorozat. A programokat egy 12 tagú, profi szakértőkből álló nemzetközi zsűricsapat bírálja, melynek 2017 óta a magyar szakértő Zelenák János is tagja.

A 2021-es elmaradt verseny után az idei évben a nyitást követően példátlan nemzetközi együttműködéssel, rekordidő alatt sikerült megvalósítani a rendezvényt.


A tervek szerint a 2022-es világbajnoki szezon a cseh fordulóval kezdődik márciusban, a döntője pedig Hollandiában, a profi holland szaunamesterség bölcsőjében, Thermen Bussloo-ban lesz 2022 szeptemberében.

Magyarország 2016-ban csatlakozott a szaunamesterek nemzetközi szakmai közösségéhez, azóta rendezünk világbajnoki fordulót is. Az elmúlt években számos, a világ élvonalába tartozó oktató, szaunamester járt hazánkban, és segítette a hazai szakma fejlődését. Nagy lendületet adott a hazai szakmai fejlődésnek, hogy néhány éve már Magyarországon is vannak a világ élvonalába tartozó szaunamesterek, van profi szaunamester iskola. Így ma már magyar nyelven, hazai keretek között képezhetjük a magyar szaunamester tehetségeket. Erre szükség is van, hiszen a hazai szaunarajongók száma évről évre növekszik, és egyre több fürdőben találkozhatunk szaunaprogramokkal.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Demjéni kikapcsolódás

Kapcsolódjon ki az Egertől néhány percre található Piramis Fürdő és Üdülőparkban. Apartmanok, termálfürdő, étterem egy helyen. Kedvezményes ajánlatokért kattintson! Megnézem