Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

2021. 09. 14. 15:25
Forrás: termalfurdo.hu
Szauna

Nemrégiben ért véget a szaunamester világbajnokság döntője, mely 2021-ben Lengyelországban zajlott. Az egy hetes döntőre a magyar világbajnoki csapatot rekordszámú hazai szaunarajongó és szakmabéli kísérte el. A bronzérem a magyar szaunamester szakma kiemelkedő eredménye.

A rendkívül erős élmezőnyben a legendás magyar szaunamester csapat – Farkas Evelyn, Szép Boglárka és Tapolcai Gábor – ismét a világ legjobbjainak élvonalában végzett, Hand of Fate (A sors keze) című programjukkal bronzérmesek lettek.

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

Magyarország az utánpótlás tekintetében is nagyot lépett előre: az aufguss.hu szaunamester iskolájának köszönhetően – ahol a trió tagjai is oktatnak - négy fővel is bővült idén a WM döntős magyar szaunamesterek köre. Halfinger Szabina, Tapolcai Anikó, Vári Ádám, és Vigyikán György is életükben először jutottak fel a szaunavilág csúcsára, először szerepeltek világbajnoki döntőben, és derekasan megállták a helyüket a rutinos profik nemzetközi mezőnyében. Reméljük, még sokat fogjuk hallani a nevüket a jövőben.

Bronzérmes a magyar trió a szaunamester világbajnokságon!

A szaunamester világbajnokság hagyományosan egy márciustól szeptemberig zajló versenysorozat. A programokat egy 12 tagú, profi szakértőkből álló nemzetközi zsűricsapat bírálja, melynek 2017 óta a magyar szakértő Zelenák János is tagja.

A 2021-es elmaradt verseny után az idei évben a nyitást követően példátlan nemzetközi együttműködéssel, rekordidő alatt sikerült megvalósítani a rendezvényt.


A tervek szerint a 2022-es világbajnoki szezon a cseh fordulóval kezdődik márciusban, a döntője pedig Hollandiában, a profi holland szaunamesterség bölcsőjében, Thermen Bussloo-ban lesz 2022 szeptemberében.

Magyarország 2016-ban csatlakozott a szaunamesterek nemzetközi szakmai közösségéhez, azóta rendezünk világbajnoki fordulót is. Az elmúlt években számos, a világ élvonalába tartozó oktató, szaunamester járt hazánkban, és segítette a hazai szakma fejlődését. Nagy lendületet adott a hazai szakmai fejlődésnek, hogy néhány éve már Magyarországon is vannak a világ élvonalába tartozó szaunamesterek, van profi szaunamester iskola. Így ma már magyar nyelven, hazai keretek között képezhetjük a magyar szaunamester tehetségeket. Erre szükség is van, hiszen a hazai szaunarajongók száma évről évre növekszik, és egyre több fürdőben találkozhatunk szaunaprogramokkal.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...