Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Battonya

Látnivalók és információk
Battonya város az Alföld délkeleti részén, a Maros egyik mellékfolyója a Szárazér két partján, a román határ mentén terül el.

Látnivalók a településen és környékén


Gémes-palota
Távolság Battonya központjától 42.4 km.
Gémes Ferenc, az orosházi kenyér hírnevének megalapozója 1910-ben építtette szecessziós stílusú palotáját, a mai Gémes-palotát.
Részletek

Szántó Kovács János Területi Múzeum
Távolság Battonya központjától 42.5 km.
A Szántó Kovács János Területi Múzeum állandó tárlata Orosháza és környéke történeti-néprajzi vonatkozásait mutatja be az őskori civilizációktól a huszadik századig.
Részletek

Makói ortodox zsinagóga
Távolság Battonya központjától 43.1 km.
A makói zsinagóga a város egyik páratlan értékű és szépségű épülete, Makó egyetlen jelenleg is álló zsinagógája, egyúttal Magyarország második legnagyobb ortodox zsinagógája.
Részletek

Kútmúzeum
Távolság Battonya központjától 43.3 km.
Az ország egyetlen kútmúzeumát egy 1930-ban épült, használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be Orosházán. 
Részletek

Rágyánszki Arborétum
Távolság Battonya központjától 44.7 km.
Az id. Rágyánszki János kertész által 1952-ben alapított orosházi Rágyánszki Arborétumban több mint 2000 növényfaj 6000 változata található.
Részletek

Kardoskúti Fehértó
Távolság Battonya központjától 45.8 km.
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Orosházi horgásztavak
Távolság Battonya központjától 45.9 km.
Békés megye, ezen belül Orosháza valóságos paradicsom a horgászsport kedvelőinek, de azok is elégedetten ülhetnek horgászszékeiken, akik hobbicéllal dobják be botjaikat a vízbe. 
Részletek

Gellértegyházi Történelmi Szabadidős Emlékpark
Távolság Battonya központjától 47.8 km.
A Táncsics Gimnázium előtti téren található a Történelmi Emlékpark, Szervátiusz Tibor alkotása, mely Orosháza alapításának 250. évfordulójára készült el. 
Részletek

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Battonya látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...