Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Emésztési zavarok

Az emésztési zavarok a mai, fejlett társadalom gyakori, szerteágazó problémáját képezik. Oka sokféle lehet, baktérium, vírus, egyéb krónikus betegség vagy egyes gyógyszerek is kiválthatják. Tünetei eltérőek és rendkívül kellemetlenek lehetnek: gyomorégés, gyomorfájás, émelygés, hányás, hasmenés, székrekedés, puffadás, bélgáz. Komolyabb emésztési zavarok együtt járhatnak még fáradékonysággal, szédüléssel, alvászavarokkal, sűrű vizelési ingerrel is.  Az emésztési problémák kezelése és megelőzése is csak étrendváltással, egészséges, tudatos diétával, esetleg béltisztítással, méregtelenítő kúrával lehet eredményes. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Melyik fürdő gyógyvize segíthet emésztőszervi és anyagcsere betegségeinken?

Gyomorhurut, gyomorfekély, köszvény: ezekben a fürdőkben találhatunk rájuk gyógyírt. A gyógyvíz legtöbb esetben ivókúrára is ajánlott, belülről gyógyítva, és enyhítve panaszainkat.

Gyógyír a gyomornak az ünnepi lakomák után

Az ünnepi falatozások utáni gyomorprobléma nem betegség, nem is kell mindjárt a gyógyszerek után nyúlni. Összegyűjtöttünk néhány bölcs házi praktikát, amelyek sokat segíthetnek a bajon.

Gyógyfürdők emésztőrendszeri és anyagcsere betegségek enyhítésére

Ha szeretnénk gyógyítani a bélhurutot, az epe betegségeit, vagy emésztési zavarainkat, ivókúra vagy fürdőzés segítségével megtehetjük ezt az alábbi gyógyfürdők egyikében.