Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Nőgyógyászati gyulladások

Nőgyógyászati gyulladások közé tartozik a hüvelygyulladás, a petefészekgyulladás és a kismedencei gyulladás.
A hüvelygyulladás három leggyakoribb oka a Trichomonas fertőzés, a gombásodás (Candida), valamint a bakteriális fertőzés. Kezelése a kiváltó betegség szerinti megfelelő helyi vagy tabletta formájában kiszerelt antibiotikummal történik.
A petefészekgyulladás lehet valamely szexuálisan átvihető kórokozó hatásának következménye, de eszközös beavatkozást követően is létrejöhet. Tünetei (alhasi fájdalom, nyomásérzékenység, elesettség, láz) igen jellegzetesek, így felismerése általában nem jelent gondot. Terápiája általában kombinált gyógyszeres kezelés antibiotikumokkal, súlyosabb esetben kórházi körülmények között.
Az elhúzódó, kiújuló krónikus kismedencei gyulladásokat sokkal nehezebb felismerni és meggyógyítani. Visszatérő panasz a bizonytalan, állandó jellegű alhasi-deréktáji fájdalom, amely igen kifejezett lehet a nemi érintkezés során. Az antibiotikus kezelés önmagában nem mindig hatásos, mellette szóba jönnek a termálfürdők, a rövidhullám-kezelések is. Nehezen meggyógyítható, makacs kórképről van szó, amelynek terápiája nagy türelmet igényel az orvos és a beteg részéről egyaránt. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

A nőgyógyászati betegségeknek lelki okai is lehetségesek

Mint ahogy minden betegségnek, a nőgyógyászati gondoknak is megvannak a lelki okai.