Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Meddőség

Meddőségről akkor beszélünk, ha fogamzásgátlást nem alkalmazva, rendszeres szexuális élet mellett sem következik be a teherbeesés egy év időtartam alatt. A párok körülbelül 15-20 százaléka meddő, azonban orvosi segítséggel jelentős arányban létrejöhet a terhesség. A meddőség okának felderítéséhez mindkét fél vizsgálata elengedhetetlen. A férfi meddőségnek genetikai vagy hormonális okai lehetnek, utóbbi jóval gyakoribb. A női meddőség mögött számtalan ok állhat. A meddőség bizonyos okait nem lehet korrigálni, azonban egy nő még ennek ellenére is teherbe eshet különböző mesterséges megtermékenyítési technikák, vagy más, a fogamzóképességet helyreállító eljárások segítségével, ám a legegyszerűbb módszer a közösülések gyakoriságának növelése.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Sikerrel kezelték a meddőséget a gyógyfürdőben

A harkányi gyógyvíz gyógyító erejét egy igazi sikertörténeten keresztül, egy boldog kismamával mutatta be az Új Harkányi Hírek a közelmúltban.

Termálvíz a nőkért

Talán elsőre nem ez az első pozitívum, ami eszünkbe jut, de gyógyfürdőink közül több is van olyan, melynek vizét nőgyógyászati panaszok esetén eredményesen alkalmazhatunk. Utánanéztünk, hogy milyen vizek ajánlottak a hölgyeknek és ezeket hol találjuk a magyarországi fürdőkben.

Tudta? A gyermekvállalásban is segít a gyógyvíz

A harkányfürdői gyógyvíz kevésbé közismert hatásai közé tartozik, hogy hatékonyan alkalmazható a meddőség kezelésére.