Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Szívműtétek utókezelése

Szívműtétek utókezelése során rendkívül fontos a fizikai aktivitás fokozása, a mozgás során ugyanis több oxigén jut a verbe, ezáltal javul a vérkeringés. A rendszeres testmozgás nem csak a testsúly, de a vérnyomás és a koleszterin szint csökkentésében is nagy szerepet játszik. A műtétet követő első három hónapban még nem szabad emelni, sem a karokat, vállakat megerőltetni. Kezdetben könnyű séta, később komolyabb terhelés - kocogás, úszás, kerékpározás - is szóba jöhet. 
Emellett javasolt a diéta, vitamindús táplálkozással és megfelelő mennyiségű fehérjebevitellel. Mivel a gyógyulás folyamata sok energiát igényel, ezért az első hetekben fontos a kalóriadús táplálkozás, a továbbiakban azonban szükséges áttérni az egészséges, zsírszegény étrendre. Eleinte a műtét után esetlegesen fellépő vashiány és vérszegénység miatt szükséges lehet vaspótlás is. Műtétet követően elengedhetetlen a vérnyomás, a vércukor- és a koleszterinszint szigorú kontrollja. 
A rendszeres testmozgás és diéta mellet a stressz minimálisra csökkentése is az életmódváltás lényeges részét kell, hogy képezze. A gyógyfürdőkben igénybe vehető szénsavas fürdő hatékonyan segíti a gyógyulási folyamatokat, valamint a speciálisan szívbetegek számára előírt gyógytorna is. Az alkoholfogyasztást és dohányzást mindenképpen kerülni kell.

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben