Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Érszűkület

Az érszűkület az érelmeszesedés betegség következménye. A betegség kialakulásában nagy szerepet játszanak bizonyos hajlamosító tényezők, mint a dohányzás, cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás, magas vérzsír- és húgysavszint, valamint a mozgásszegény életmód. Az érszűkület első jelei nem okoznak panaszt, ekkor még csak műszeres vizsgálatokkal lehetséges a betegség kimutatása. Későbbi szakaszban járáskor a vádliban fellépő fájdalom tapasztalható, mely ezt követően már nyugalomban, fekvő helyzetben is jelentkezik. A rossz vérellátás kövezkezményeként a láb hideg, zsibbadt lehet, elfehéredhet vagy elkékülhet, a bőr szárazzá válhat. Az utolsó stádium már nagyon súlyos állapotot takar, a végtagokon fekély, szövetelhalás figyelhető meg. Az érszűkület súlyos szövődmények kialalkulásához vezethet, ilyen betegségek a szívinfarktus, agylágyulás, lábszárfekély és üszkösödés, veseelégtelenség. A betegség kezelése egyénileg, személyre szabottan történik, a gyógyulási folyamatokban segíthet a mofetta (széndioxid fürdő), BEMER-terápia, gyógyszeres vagy műtéti kezelés, de mindenekelőtt az egészséges életmód  - diétás értend és rendszeres testmozgás - kialakítására kell törekedni, mely a megelőzés módja is egyben. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Mindent a szén-dioxid fürdőről

Jártak már olyan fürdőben, ahol víz nélkül gyógyulhatunk és száraz lábbal hagyhatjuk el a „medencét”? Bizony, létezik ilyen kezelés, lábfájás, érproblémák és nehezen gyógyuló sebek esetében igen hatékony. A neve mofetta, azaz szén-dioxid fürdő, ismerjék meg közelebbről.