Quantcast

Aktuális akciók
Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

A Gyulai Várfürdőben profi edzők segítenek a vendégeknek az úszástudásuk fejlesztésében

2021. 05. 26. 16:20
Forrás: termalfurdo.hu
Úszás

Ráadásul ingyenesen, a fürdő egyedülálló, gyógyvizes úszómedencéjében. Az egy órás foglalkozásokon kortól és úszástudástól függetlenül bárki részt vehet, aki megváltotta a belépőjegyét.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is van lehetőségük a vendégeknek arra, hogy profik segítségével fejlesszék az úszástudásukat a Várfürdőben.

 

Egyedülálló medence

Az oktatást a gyulai fürdő Lovarda épületében található úszómedencében tartják.

Ez az úszómedence ritkaság az országban, hiszen gyógyvízzel van feltöltve, így egyszerre nyújtja a testmozgás és a gyógyvíz előnyeit.

A víz hőmérséklete 28-30 C fok, azaz jóval hűvösebb a gyógymedencékben megszokottnál, ami lehetővé teszi, hogy akár huzamosabb ideig is sportoljunk benne. Ugyanakkor valamivel melegebb az általában 26-28 C fokosra melegített úszómedencékénél, így nem kell folyamatosan intenzíven úsznunk ahhoz, hogy ne fázzunk benne. A medence 20 méter hosszú, mélysége 120-160 cm között változik, azaz a teljesen kezdők és a kevésbé gyakorlottak számára is ideális.

 

Bárki részt vehet

Az oktatáson mindenkivel egyénileg foglalkoznak, így a vendégek közül bárki részt vehet függetlenül attól, hogy milyen az úszástudása. Az egyetlen szempont, hogy ezen kereteken belül csak felnőtteket oktatnak. A gyógyvíz nem ajánlott a gyerekeknek és a részükre külön úszásoktatást is szervez a fürdő.

Az oktatók azoknak is segítenek, akik most ismerkednek az úszás alapjaival, de azoknak is adnak tanácsokat, akik valamelyik úszásnemben szeretnék tökéletesíteni a technikájukat, esetleg új úszásnemet szeretnének elsajátítani. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az idősebb vendégek is szívesen részt vesznek az oktatáson.

A foglalkozások nagyjából egy órán át tartanak, hétfőtől péntekig 9:00, 10:00 és 11:00-kor kezdődnek. Aki nagyon lelkes, egymás után akár többször is részt vehet rajtuk.

Egyelőre úgy tűnik, hogy csak június 11-ig tudjuk igénybe venni a fürdőnek ezt a szolgáltatását.

 

Magas a szakmai színvonal

A vendégekkel azok profi edzők is foglalkoznak, akik a fürdő úszószakosztályának versenyzőit készítik fel.

A Várfürdőben az utóbbi években sikeres szakmai munka folyik, hiszen a versenyzői nem csak az idei országos bajnokságon remekeltek, de a fürdő egyesülete a válogatottban is képviselteti magát. A legsikeresebb gyulai úszó, Veres Laura a 4x200 méteres női váltóval EB-ezüstérmet szerzett.

 

Fürdőajánló
Gyulai Várfürdő

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Foglalja le MOST NYARALÁSÁT A SALRISBE!

GARANTÁLT LEGJOBB ÁRON! Fürdőzzön minden nap a SÓDOMB lábánál akár 22 ÓRÁIG!!!Megnézem