Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

70 méteres magasságból csodálhatja a Balatont az új földvári kilátóból

2016. 07. 03. 20:20
Forrás: travelo.hu
Útitárs
Július 1-én nyitott a Balatonföldvári Hajózási Látogatóközpont. A balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás egy különleges, hajó alakú épületben kapott helyet, melynek árboca egyben a Balaton legmagasabb épített kilátója.
"A kilátó magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magas parttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve különleges élményt nyújt" - olvasható a honlapon.
Az összesen 400 négyzetméteres kiállítótérben terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig olvasható a kilátó honlapján.A 25 fős, igény esetén 40 főig bővíthető 3D-s moziteremben kisfilmeket lehet nézni a balatonföldvári hajózástörténetről, a 3-10 éves gyerekeket hajózástörténettel összefüggő játékokkal várják, ezenkívül egy 50 fős konferenciateremmel is rendelkezik az épület.

 
És hogy miért pont Balatonföldvár? A település történelme szorosan összekapcsolódik a magyar tengerrel, illetve a balatoni hajóforgalommal. Itt működik a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legnagyobb kikötője.
A látogatóközpont augusztus 31-ig 10-22h-ig, szeptember 1-től 10-18h-ig tart nyitva, a hétfő szünnap. A felnőtt belépődíj 1000 Ft, 3-14 éves gyerekeknek 500 Ft, diákcsoportok kedvezményes jegyet is kaphatnak.
Fotó: hajozas.hu
Balatonföldvár
Látnivalók
Megközelítés
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Demjéni kikapcsolódás

Kapcsolódjon ki az Egertől néhány percre található Piramis Fürdő és Üdülőparkban. Apartmanok, termálfürdő, étterem egy helyen. Kedvezményes ajánlatokért kattintson! Megnézem