Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

5 tipp egy rendkívüli nyári vakációhoz 2022-ben

2022. 05. 31. 14:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

A nyár rohamléptekben közeleg, s évek óta a legfelszabadítóbb hetek következnek. A 2022-es év az élményekről szól. Határon innen és túl! És hogy mikor érdemes elkezdeni a tervezést-szervezést? Most! Nincs vesztegetni való idő! Ráadásul a nyári kiruccanással való foglalkozás már önmagában kikapcsolódással ér fel!

1. tipp - Nyár a termálfürdőben

A gyógyvíz előnyeit napestig sorolhatnánk, de egyetlen egy körmondat sem lenne elegendő a tökéletes kifejtéshez. A legjobb a megtapasztalás. Annál nincsen beszédesebb. A fürdőzés egyébként az mindig óriási divat, nemcsak a nyári szezonban. A legtöbb komplexum az őszi, téli időszakban is kínál benti programokat. De azért az kétségtelen tény, hogy a kék égnél, a szabad levegőnél és a hullámzó víznél aligha akad kecsegtetőbb szimfónia. Ráadásul miközben a fürdés ellazítja a test minden egyes négyzetcentiméterét nem egyszer az ásványi anyagok is munkához látnak. Így aztán a nyaralás végére tényleg nem túlzás azt állítani, hogy teljesen kicserélődik az ember. S tulajdonképpen miért is kellene ennél kevesebbel beérnie bárkinek? Amikor ez az alap, amire minden más támaszkodhat.

Hogy még mi trendi a fürdőkön kívül? Katamaránt bérelni! A vízi utazást kipróbálni erősen javallott. Ráadásul ez az a vízi jármű, ami a lehető legnagyobb biztonságot borítékolja extra geometriájának köszönhetően. Még tőkesúly sem kell ahhoz, hogy az általa kínált stabilitás megingathatatlanná váljon.

 

2. tipp - Olcsó nyaralóhelyek a tenger mellett

Hogy jön össze az olcsóság meg a tengerpart? Az a jó hírünk, hogy idén simán közös nevezőre emelhető ez a kettő. Hogy miért? Azért, mert a belföldi árakhoz képest a külföldi díjtételek határozottan kedvezőbbnek mondhatóak. Úgyhogy ha eddig az a hitrendszer állt a kimozdulás útjában, hogy a határon kívülre, pláne tengerpartra utazni költségesebb mulatság, akkor itt az idő újraírni az elképzeléseket. Mert hogy nem, nem költségesebb, mint itthon.

Akinek a szíve csücske a tenger, aki a végtelen kékség mélységében képes elveszni, annak semmiképpen sem érdemes kevesebbel beérni a tengerparti kiruccanásnál.

5 tipp egy rendkívüli nyári vakációhoz 2022-ben


3. tipp - Béreljen katamaránt, jachtot vagy csónakot

Na és még hogyan fokozható a strandélmény? Például egy vonzó hajókirándulással. Igaz ez azokra nem érvényes, akik kimondottan szenvednek az őket próbára tevő tengeribetegségtől. Viszont mindenki másnak szabad a pálya! Annál is inkább, mert a bérlés, kölcsönzés egyszerűbb, mint valaha. Online pár kattintással lerendezhető az egész. Tehát ha az elszánás adott, és minden egyéb információ is stimmel, akkor jöhet a leszervezés, később pedig a habokat hasító megvalósítás!

 

4. tipp - Menő nyaralóhelyek Magyarországon

De, hogy egy kicsit visszakanyarodjunk kis hazánkhoz, azért bőven akad mit kipróbálni, megnézni és körbejárni a szülőföldünkön. Magyarország egy kincsesbánya. Hegyek és alföldek, tavak és folyók, barlangok és várak, gyógyvizek és források, természeti képződmények és látványosságok garmada várja mindazokat, akik szívesen ismernék meg közelebbről a magyar hon ékszeres dobozának legféltettebb gyémántjait. A Balaton környéke ugyanannyira népszerű, mint a Bakony, a Mátra vagy éppen a Bükk térsége. De a büki, sárvári vagy éppen hévízi gyógyvizek előnyei sem söpörhetőek szőnyeg alá, és akkor még Gyulát vagy Hajdúszoboszlót meg sem említettük.

Kalandparkok, vízi létesítmények, várromok és múzeumok - annyi, de annyi felfedezni való várakozik csupán karnyújtásnyi távolságban, amire sokan nem is gondolnak. Pedig valóban nem kell átlépni a határt ahhoz, hogy a csodavilág megmutatkozhasson. Ami a belföldi nyaralást még vonzóbbá varázsolja az az a tény, hogy akár egy-egy napos kimozdulásokban is jó ötlet gondolkodni. Amikor nem áll rendelkezésre több szabadidő, akkor fél napnyi wellness vagy éppen kirándulás is sokat adhat hozzá a jókedvhez és a feltöltődéshez.

5 tipp egy rendkívüli nyári vakációhoz 2022-ben


5. tipp - Turisztikai helyek a korona-korszakban

Ahogy arra már részben utaltunk. az utóbbi évek több szempontból is rendhagyóak voltak. A járvány miatt nagyon megváltoztak a feltételek, a lehetőségek beszűkültek és bizony a határok sem álltak nyitva bárki előtt. Szóval a speciális helyzet átvészelése speciális megoldásokhoz vezetett. Mostanra már sokat változtak és enyhültek a körülmények, ezért aztán nem csoda, hogy minden idők legmozgalmasabb nyara elé nézünk. Mert már mindenki vágyik arra, hogy egy picit, távolabb az otthonától kikapcsolódjon, elfelejtve az utóbbi idők búját-baját.

Lehetőség adott bőven mind belföldön, mind külföldön, s jelenleg korlátozások sem szabhatnak határt a tervezésnek és természetesen a megvalósításnak. Úgyhogy ténylegesen elérkezett a pillanat arra, hogy az eddig hőn dédelgetett nyaralással kapcsolatos álmok végre valóra váljanak.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...