Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén

2016. 08. 30. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Lassan elbúcsúzik a nyár. Keseregni azonban semmiképp sem kell, most kezdődik csak a hatalmas séták, napfényes kirándulások időszaka. Még időben szólunk, a következő kirándulóhelyeket mindenképpen be kell iktatni a programba a főváros környékén járva!

1. János-hegy és minden, ami vele jár

A János-hegy minden Budapestre látogató turista számára kihagyhatatlan és minden fővárosban élő számára évről évre kötelező. A hegy és a tetejére épült kilátó egyrészt Budapest legmagasabb pontja, másrészt pedig nagyon sokoldalú kirándulóhely. A célpontot tömegközlekedéssel, fogaskerekű vasúttal vagy akár Libegővel is meg lehet közelíteni, amely utóbbi már önmagában is óriási élmény. A libegő végállomásától pár perces „hegymászással” közelíthető meg az Erzsébet kilátó. A János hegyen járva kihagyhatatlan a nagyjából fél órás sétával elérhető Normafa, illetve egy kis pihenést és számos lehetőséget nyújtó Nagy-rét felkeresése. Csillebércen rengeteg sport és gyerekprogram várja a családokat, akik a fárasztó gyaloglás után nagyon kellemes utazást tehetnek a Gyermekvasút udvarias kis vasutasainak segítségével.

2. A parkok parkja Vácrátóton

Budapesttől északra, 45 km-re fekszik Vácrátót - itt található Magyarország legnagyobb és legismertebb botanikai gyűjteménye, a Vácrátóti Botanikus Kert. A kert tagolt tórendszerrel, vízeséssel, tágas tisztásokkal, barlangokkal, különleges színű és formájú fákkal rendelkezik, valamint a múltba tekintő épületekkel, amelyek közül a vízimalom, a várrom és a sziklaalagút a legkedvesebb elemek.
5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén

3. Vadállatok természetes környezetben Budakeszin

Akár gyalogos túrával, akár tömegközlekedéssel, de lehetőség szerint személyautóval is könnyen megközelíthető Budakeszi, valamint az ott található csodálatos vadaspark. A Budapesthez simuló hegyek közötti völgyben meghúzódó Budakeszi Vadaspark célja a hazánkban és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A bejárattól néhány méterre a park középső részén, a természetes élőhelyükön ritkán megfigyelhető állatok- madarak, farkasok, kisragadozók, rágcsálók életét lehet tanulmányozni. Rövid sétával lehet eljutni a nagyvadak bemutatóihoz és a Vadaspark legmagasabb pontján épített kilátóhoz. A vadasparki kilátóról teljes körkilátás nyújt gyönyörködtető élményt a Hárs-, a Hármashatár-, a Csiki- és a Kakukk hegyre. A közel huszonhat hektáros területen, a vadbemutató mellett pihenőpark, tűzrakó helyek teszik színesebbé és örömtelibbé a Vadasparkban eltöltött időt.
5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén

4. Királyok lakhelye Visegrád tetején

Visegrád Fellegvárát, kilátóját és kiránduló szakaszai a legismertebb főváros környéki kirándulóhelyek közé tartoznak. A hegy megmászása és a Fellegvár gyalogos megközelítése embert próbáló feladat, de az út rengeteg csodát és fantasztikus panorámát rejt, érdemes nekivágni. A csúcs természetesen busszal vagy autóval is jól megközelíthető, de a bringások száma is szépen megnőtt errefelé az utóbbi években. A hegyen a Nagyvillám kilátó mellett 2 bobpálya is kanyarog az oldalban. A bobpályától nem messze adrenalin függőket is próbára tevő kalandpark is várja a legbátrabbakat.
5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén

5. A bolygónk szíve Dobogókőn

A másik nagyon népszerű kirándulóhely a fővárostól északra, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja, vagyis a Dobogó-kő.  A remekül kiépített útvonalakon viszonylag jól bejárható az egész terület, bár a kalandorok is találnak megmászni valót, ha letérnek a kijelölt ösvényről. Megéri eljönni, ugyanis a tetejéről kiváló kilátás nyílik a Dunakanyarra, sőt tiszta időben a Magas-Tátra is kivehető. De valami más miatt is világhírű: egy ezoterikus nézet szerint itt található „a Föld szívcsakrája”, azaz „bolygónk szíve”, ami az ott tartózkodók szervezetét feltölti energiával.
5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén

+1 Romantika két keréken Horányban

Aki gyaloglás helyett szívesen kerékpározik, annak érdemes egyszer Horány felé is kalandoznia. A tahi hídon keresztül, vagy a fővárostól húsz kilométerre fekvő Dunakesziről induló komppal percek alatt eljuthatunk a Békés szigetre. Itt csak nagyon kevés autó közlekedik, így a környék kiválóan alkalmas egy fantasztikus biciklitúrára. A horányi kalandozás után a Váci komppal is átkelhetünk a Dunán, így a Váci „ékszerdoboz belvárost” is meghódíthatjuk.
5+1 kirándulóhely, amit nem szabad kihagyni a főváros környékén
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem