Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A Balaton tavasszal is kimeríthetetlen élményforrás

2023. 05. 10. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A Balaton nemcsak nyáron izgalmas. No de mit érdemes csinálni a magyar tengernél, amíg be nem köszönt az igazi, csobbanásra alkalmas kánikula? Íme, néhány remek ötlet a tópartra tavaszra.

Bontsunk vitorlát!

Bérelhetünk vitorlást, órákat is vehetünk Balatonlellén, Balatonfüreden, Tihanyban, vagy akár Siófokon is. Ha nem a hajó vezetése vonz minket, csak maga a szórakozás a barátokkal, napozás, pihenés, akkor hajós kapitány is rendelkezésre áll a vitorlás mellé. A vitorlás hajók 5-30 fő befogadására képesek.
A Balaton tavasszal is kimeríthetetlen élményforrás

Sportoljunk, gyalogoljunk, túrázzunk

A Balaton ezer arcát, a természeti kincsek végtelen gazdag kínálatát gyalogosan tudjuk igazán felfedezni. Ha felhúzzuk a kényelmes túracipőnket, és betáraztunk kellő adag szendviccsel, akkor a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájegységei közül választhatjuk a Keszthelyi-hegységet, ahol megmászhatjuk a Kovácsi-hegyet. Érdekes látnivaló itt a Bazaltfolyosó, az álkarszt jelenség. A Tátikai bükkösei alatt a tanösvényen is végigmehetünk. A Káli-medencét 1984-ben nyilvánították védetté, a legváltozatosabb balatoni táj tárul itt a szemünk elé. Félszáznál több forrás, tucatnyi kis tó, templomtornyok, szőlőhegyek várnak itt minket. A Tapolcai-medence, a Kis-Balaton, és a Tihanyi-félsziget is kötelező látnivaló.

Lovagoljunk a szabadban

Számos lovasiskolát, lovardát és lovasklubot is találunk a Balaton-felvidék mesés vidékén. Lehetünk kezdők, vagy tapasztalt lovasok, Balatonalmádiban elsajátíthatjuk a tereplovaglás alapjait, és ha a gyerekeknek kellően megtetszett, akár a vakációt is itt a nyári lovastáborban tölthetik. Balatonlellén is európai színvonalú lovardát találunk, ahol versenyeket is nézhetünk, lelátója 100 fő befogadására is alkalmas. Balatonszemesen pónikon is lovagolhatunk, de a hintót és a sétakocsikázást is kipróbálhatjuk.

Tegyük meg a balatoni bringa körutat

200 km-en át, útbaigazító zöld táblákkal jelölt kerékpáros útvonalon mehetünk végig a Balaton körül. Egymáshoz közel fekvő településeken számtalan strand, szállás várja a megfáradt bicikliseket. Az utak kis forgalmúak, és inkább sík terepeken vezetnek, megszállhatunk kempingekben, sátorozhatunk. 2023 tavaszától teljes egészében élvezhetjük a balatoni bringa körutat. 
A Balaton tavasszal is kimeríthetetlen élményforrás

Ha pezseg az adrenalin

Balatonfűzfőn a város központjától 500 méterre találjuk a 20.000 m2 területen elterülő bob pályát, tetejéről csodás panoráma nyílik a magyar tengerre. A pálya teljes hossza 800 méter, mehetünk egyedül is, de gyerekekkel is, mert a bobok kétszemélyesek. 40 km/ h –s sebességgel haladhatunk, a panoráma és az alagútpályán. Ugyanitt találjuk a Serpa kalandparkot, ahol 9 méter magas mászótorony várja a legbátrabbakat, amely 10 különböző nehézségi fokozattal rendelkezik. Négy tanösvény, drótkötél-csúszda, 80 méter hosszú csúszópálya, háromállásos íjászpálya is vár minket.

Este borozgatva

A Balatoni régióban 5 borvidéket tartanak számon, mindegyikén parasztbarokk pincék sorakoznak, kínálják a legjobb nedűket. A Badacsonyi Borvidék a „Vulkánok Völgyében” fekszik, Badacsony, Szigliget lejtőin főleg fehér szőlő terem, a Szürkebarát és a Kéknyelű, de nagyon finom az Olaszrizling is. Balatonfüreden és Csopakon a klíma szubmediterrán, jellegzetes szőlője az Olaszrizling és a Chardonnay, de ha vörösborra vágyunk, igyunk a Tihanyi-félszigeten. A Káli-medencében, Keszthelyi-hegységben Rajnai Rizling, Szürkebarát az, amit mindig választanak a borkedvelők. Balatonboglár környékén nagyobb egybefüggő szőlőültetvényeket találunk, itt az Olaszrizling, Merlot és Kékfrankos a legjobb. A lankás Zalai Borvidékre a Cserszegi Fűszeres, és az Olaszrizling a jellemző.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...