Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

A francia Riviéra 7 legszebb városa

2019. 09. 07. 08:06
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Előkelő paloták, történelmi kikötők, festői panorámák, szíves városok és fényűzés várja a szerencséseket, akiknek alkalmuk nyílik ellátogatni a francia Riviérára. Álmodozzon és tartson velünk, indulunk!

Cannes

A filmfesztiválról híressé vált francia kisváros, világhírű üdülőhely a Földközi-tenger partján fekszik, milliárdosok jachtjainak otthont adva. A város finom fövenyes strandja mellett hívogat még a pálmafákkal szegélyezett Croisette körút, ahol előkelő paloták sorakoznak, de az óváros és a kikötő is kihagyhatatlan. Látványosság még a város előtt a tengerben fekvő Lérins-szigetek, melyek egyikén van az az apátság, ahol a francia történelem egyik regényes alakja, a számtalan változatban megfilmesített Vasálarcos is raboskodott.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Cannes

Nizza

Történelmi, kulturális, művészeti, kreatív, eseménydús, természetközeli, pihenős, telt ízekben gazdag város. Nizza egyszerre áraszt mediterrán és francia nagyvárosi hangulatot, ugyanakkor autentikus bájával is hódít. A Vár dombról csodaszép panoráma tárul elénk, az óváros nyüzsgő utcái, színes piacai hívogatnak. A Promenade-on, a 7 km hosszú strandon reggeli és esti órákban is érdemes körbesétálni. Múzeumai közül a legtöbb ingyenes, rakpartján pedig számtalan régiségkereskedőbe botlunk.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Nizza

Monaco, Monte Carlo

A Côte d‘Azur egyik igazán gazdag és elegáns városa Monaco, a világ második legkisebb, független állama, a luxus és a ragyogás fővárosa. A Grimaldi dinasztia történelmével átitatott területen neves múzeumok, sport- és szakmai események kerülnek megrendezésre. Még ha nem is szeretnénk pénzt költeni, akkor is érdemes meglátogatni a híres monte carlo-i kaszinót, a monaco-i Hercegi Palotát, a Jardin Exotique kertet, ahol a legkülönlegesebb és legritkább egzotikus növényeket csodálhatjuk meg. A két település híres tenisztornájáról és Forma 1-es futamáról is, a luxusautókról és -márkákról.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Monaco

Saint-Tropez

Az üdülőfalu eleven hangulata, a sok megforduló híresség, a tenger, a történelmi- és művészeti kincsek miatt érdemes ide utazni. Az óváros kis terei, utcái és kikötője egyedülálló hangulatot áraszt, ahol helyi piacokon vásárolhatjuk meg a finomságokat. Történelmi emlékekben is gazdag, természeti kincsei elkápráztatják a tengerparti sétányon andalgókat. A Côte d'Azur shopping fővárosának is nevezik. Ha szeptemberben utazunk, akkor az egyik legszebb vitorlástalálkozót is megcsodálhatjuk.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Saint-Tropez

Menton

Olaszország és Franciaország, pontosabban Monaco határán fekszik Menton városa, egy csepp olasz életérzés a francia tájakon. Színes tengerparti épületei különösen vonzó látványt nyújtanak azoknak, akik a Riviérán pihennek. Múlt századi épületei, mediterrán és bohém hangulata miatt érdemes meglátogatni. Az Alpok nyúlványai festői hátteret adnak a 30 ezres lakosú városnak, többségében olaszok lakják a határ közelsége miatt. Érdekessége még az évente megrendezett Citromfesztivál, amikor citromokból és narancsokból szobrokat állítanak és felvonulnak a város főterén.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Menton

Marseille

Az ország második legnagyobb városa Marseille, ahol Európa ötödik legnagyobb kikötőjét is megtaláljuk. A Notre Dame de La Garde székesegyháza város felett magasodik, felkereshetjük a híres filmjelenetek helyszíneit, a Taxi, a Monte Cristo grófja, vagy A szállító kultikus helyeit. Templomok, művészeti galériák, fehér homokos strandok, elegáns éttermek, kifogyhatatlan szórakozási lehetőségek teszik vonzóvá az utazó számára. 2013-ban Marseille Európa egyik kulturális fővárosa is volt.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Marseille

Éze

Éze képeslapra kívánkozó középkori falucskája Nizzától keletre található, híres meredek és keskeny macskaköves utcáiról. A hegytetőre épült falu természeti környezete is csodálatos: gyönyörű panoráma tárul elénk, a Földközi-tenger látványa. A Château Eza-ban vacsorázhatunk a legszebb kilátással. Kőházak, várromok, kézműves üzletek, üvegfújó műhelyek, egzotikus növényekkel büszkélkedő parkok várják a turistákat, és itt található a Fragonard parfümmúzeum is.
A francia Riviéra 7 legszebb városa
Éze
Képek forrása: pixabay.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem