Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

A hideg ellenére is fürdőruhára vetkőztek - képek

2016. 02. 21. 08:11
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az észtországi Otepaa-ban tartották az európai Szauna Maratont, a legjobb csapat 2 óra 55 perc alatt teljesítette a „távot”.
Több mint ezer ember vetkőzött a hideg ellenére is fürdőruhára vagy fehérneműre, azért, hogy részt vegyen egy meglehetősen bizarr versenyen, melynek lényege, hogy egy nap alatt a lehető legtöbb szaunát látogassák meg. Dacolva faggyal és jéggel, ki jelmezben, ki fürdőruhában szaladgált hat órán keresztül az európai Szauna Maratonon, az észtországi Otepaa városában azért, hogy minél több szaunába bejusson és elnyerje a győztesnek járó fődíjat, egy jakuzzit.
Kattintson!

Fotók: dailymail.co.uk
A szabályok elég egyszerűek, a verseny során a résztvevőket csapatokra osztják, a győztes pedig az a társaság lesz, aki az összes kijelölt szaunát a legrövidebb idő alatt járja meg. 2016-ban összesen 217 csapat indult, köztük 12 nemzetközi – görög, francia, orosz, német, lett, litván és brit résztvevőkkel. A versenyt idén hetedik alkalommal rendezték meg, a részvétel ingyenes. A versenyzők kapnak egy térképet, melyen az összes felkeresendő szauna megtalálható, azonban nem elég csak bemenni a forró helyiségbe, mindben legalább három percet kell tartózkodni. A csapatoknak van egy „jelenléti íve”, melyen a szauna tulajdonosa jelzi, hogy mikor érkeztek meg és mikor hagyták el a szaunát. Minden kihagyott szauna után harminc perc büntetést adnak hozzá a csapat idejéhez, ellenben tíz percet lehet faragni, ha minden tag megmártózik a forró vizes medencékben is.
A győztes nyereménye egy saját pezsgőfürdő, a második, illetve harmadik helyen spa belépőt és wellness hétvégét lehet nyerni. Az idei legjobb idő jelentősen kevesebb volt, mint hat óra, csupán 2 óra 55 perc elég volt a legjobb csapatnak a befejezéshez. Szerencsére már önmagában a részvételért is jutalom jár, egy kellemes sörfürdő formájában.
Az észtországi Otepaa egyébként népszerű síközpont, lakossága körülbelül kétezer fő. Minden évben a téli sportok több ezer rajongóját vonzza, a fából készült szaunák pedig a város legnépszerűbb látnivalói.

Szóljon hozzá