Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A kempingezés nélkülözhetetlen kellékei

2022. 06. 27. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A sátras nyaralás egyre népszerűbb, már nem csak a fiatalok körében. A következő listával szeretnénk hozzájárulni a kempingezés biztonságához.
Ha gyakran indulunk sátras kirándulásra, érdemes összeállítani egy állandó pakkot, amelyben ott vannak a legszükségesebb holmik, és amit csak oda kell tenni a sátor, a hálózsák, az aktuális ruhák és a törölközők mellé. A lista szabadon bővíthető, és igény szerint alakítható, lényeg, hogy legyen egy alapcsomagunk a szükség esetére.
Elsősegély csomag
Horzsolások, karcolások, vágások vagy dudorok és csípések - ezek mindig előfordulnak egy-egy hosszabb kirándulás vagy kempingezés során. Tegyünk el az elsősegély csomagba mindent, amire szükség lehet: fertőtlenítőszert, ragtapaszt, bőrpír elleni krémet, fájdalomcsillapítót, esetleg egy-egy megfázás elleni szert. Nagyon jól jöhetnek szükség esetén, bár nyilván az a legjobb, ha a doboz a nyár végéig érintetlen marad.
Egy csomag gyufa
Hacsak nem vagyunk veterán cserkészek, szükségünk lesz a gyufára az esti tűzgyújtáshoz. Vígjátékok alap poénja szokott lenni, amikor a kempingezők ott állnak a szépen összerakott fahasábok mellett, a bográcsban ott az előkészített étel, de nem tudnak tüzet gyújtani. Ne essünk ebbe a hibába! Rakjuk a gyufát kis fóliazsákba, hogy biztosan szárazon maradjon és amíg ki nem ürül a doboz, ki se vegyük a hátizsákunkból.
Egy spulni spárga
Bármilyen hihetetlen, de ez az egyik olyan kellék, amire ilyen-olyan okokból kifolyólag szinte minden sátras kirándulások alkalmával szükség van, de a legtöbbször elfelejtjük elcsomagolni. Lehet vele sátrat javítani, alkalmas ruhaszárító kötélnek, hasznos a hívatlan látogatók ellen, de ha elég erős, a csónakot is kiköthetjük vele. Számtalan felhasználási módját felsorolhatjuk még, a lényeg: többet ne hagyjuk otthon.
Egy nagyobb erős fólia
Néha nagyobb eső és vihar érkezik a kempingezés során, mint amire előzetesen számítottunk. Ilyenkor hasznos, ha van nálunk egy erős fólia, amellyel akár a sátor szigetelését is megerősíthetjük, ha kell, de személyes dolgainkat is biztonságosan szárazon tarthatjuk a segítségével. A fólia kicsire összehajtható és könnyű, érdemes magunkkal vinni.
Lámpás, elemlámpa vagy fejlámpa
Azt, hogy miért van szükség zseblámpára a kempingezés során, nem hiszem, hogy bárkinek is el kell magyarázni. Fontos, hogy a fényforrás könnyen elérhető helyen legyen, hiszen ha késő este érkezünk a szálláshelyre, nem túl kényelmes az egész hátizsákot kipakolni, hogy végre világosságot gerjesszünk a sátorállításhoz.
Térképek és iránytű
Bár van GPS a legtöbb telefonon, de könnyen előfordulhat, hogy a navigációs rendszer nem kap jelet, vagy a kempinghez olyan túraútvonalon vezet az út, ahol nincs lehetőségünk a modern technika használatára. Ilyenkor jön jól a jó öreg térkép és az iránytű. Nem foglalnak sok helyet, nagyon hasznosak lehetnek, nem érdemes kihagyni a csomagból.
Esőkabát és sapka
Még ha ragyogó napsütést és száraz időt ígér is a meteorológiai előrejelzés túránk idejére, az esőkabát és a sapka akkor se maradjon otthon. Az idő bármikor „meggondolhatja magát”, és nincs annál kellemetlenebb, mint vizes ruhában és nedves cipőben folytatni a nyaralást.
Zsebkés
A legkedveltebb típusa a sokoldalú svájci bicska, de természetesen ennek hiányában bármilyen összecsukható kés megteszi. Lényeg, hogy minél több funkciót képes legyen ellátni és minél kisebb helyen elhelyezhessük.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...