Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A legbájosabb olasz szigetek

2023. 07. 20. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Csodálatos történelmi városok, az európai kultúra otthona, természeti szépségekben gazdag, lélegzetelállító szigetvilággal rendelkező ország Olaszország. Legnevesebb szigete Capri, a legszínesebb Procida, a legnagyobb Szicília, Szardínián van a legszebb tengerpart, Elba pedig a hegymászók kedvence. Melyiket választaná?

Elba-szigete

Napóleon tette világszerte híressé a toszkán régióhoz tartozó Elba-szigetét azzal, hogy 1814-ben ide száműzték őt a hatalomból. Lenyűgöző a város pezsgése, homokos a tengerpart, festői az erdős hegyek látványa a Tirrén-tengeren elterülő szigeten. A toszkán szigetvilág Európa legnagyobb védett tengeri parkja, így nem meglepő, hogy a gazdag vízi világot több búvár is felkeresi, de a hegyi kerékpározás, és a hegymászás is népszerű tevékenység, legmagasabb pontja az 1019 méter Monte Capanne csúcsa.
A legbájosabb olasz szigetek

Szardínia

Európa nyolcadik legnagyobb szigete Szardínia, mediterrán bájával turisták millióinak kedvence. Területének 80%-a hegyekből és dombokból áll, és itt vannak a legszebb és legtisztább strandok az országban. Inkább a nyugalomról szól a sziget és nem a bulizásról. Érdemes megnézni Gola di Gorroput, Európa legnagyobb kanyonját, a Tharros régészeti lelőhelyet, a látványos Costa Verde és a Piscinas dűnéket, Alghero varázslatos városát. A Tripadvisor 2013-ban ranglistát tett közzé Európa 10 legjobb strandjáról és a 8. helyezett a Stintono-i La Pelosa lett, de az olaszok között ez lett a 2. legjobb strand.
A legbájosabb olasz szigetek

Capri

A Nápolyi-öböl déli részén, a Sorrentói-félszigethez közel találjuk a világ egyik legdivatosabb nyaralóhelyét, Caprit, amit a gazdagok és híresek kedvenc helyének is hívnak. Legfontosabb látnivalója a Grotta Azurra, azaz a Kék Barlang, a világ egyik legszebb barlangja. Nevét onnan kapta, hogy a víz alatt beszűrődik ide a napfény és kék fény világítja meg a barlangot. Ezt a mélykék színt Capri-kéknek is nevezik. A barlang 60 méter magas és 25 méter széles, ezért csak kis, néhány fős csónakok férnek be. Elegáns városa luxus butikokkal, teraszos vendéglátóhelyekkel, szűk utcákkal mutatja az igazi olaszos hangulatot, központja az úgynevezett Piazzetta, de Augustus kertje is nagyon impozáns és meseszerű.
A legbájosabb olasz szigetek

Szicília

A Földközi-tenger legnagyobb szigete Szicília, a Nap szigete 5 millió lakossal bír, 3 tenger határolja, és itt található Európa leghatalmasabb aktív tűzhányója, az Etna (3370 m). Ezen a különleges szigeten megfordultak a történelem során görög, római, francia, spanyol gyarmatosítók is. Ősi falvak, hegyek, strandok, nemzeti parkok jelentős számban előfordulnak a szigeten. Gazdag történelme, kellemes tengerparti klímája, ízletes gasztronómiája vonzza a turistákat, legszebb tengerparti városkái közül is kiemelkedik Siracusa, melynek ősi belvárosa a Világörökség része és Castellammare del Golfo.
A legbájosabb olasz szigetek

Procida

Egy nagyon színes, festői sziget Procida a Nápolyi-öböl egyik legrégibb szigete, tele van ősi kikötőkkel, pasztellszínű házakkal, szép strandokkal, érintetlen vidéki bájjal. Csendesebb és autentikusabb szigetnek számít Caprinál, és idilli környezete számos filmnek szolgált színhelyéül, mint ’A tehetséges Mr. Ripley’, ’A jövő hírnöke’. A sziget egyik legérdekesebb foltja a Marina di Corricella, ami egy bájos, színes halászati kikötő, bárokkal és éttermekkel, a másik Marina di Chiaiolella, amely a sziget legmagasabb pontja és kulturális szíve egyaránt.
A legbájosabb olasz szigetek

Képek forrása: lyndakonline.com (nyitókép), permes-reisen.at (2. kép), travelsandliving.com (3.), touringamalficoast.com (4.), travelaway.me (5.; 6.),

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...