Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A legtitkosabb strandok a világ körül

2024. 05. 27. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Talán még korai arra készülni, hogy akár külföldi strandokat is szabadon látogathatunk a nyáron. A gondolattal viszont el lehet játszani, milyen lehet egy privát tengerpart, ahol egyedül sütkérezhetünk a napon. Mutatunk pár csodás helyet álmodozóknak.

Makua Beach, Oahu, Hawaii

Oahu az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a harmadik legnagyobb területű szigete. Ezen a szigeten húzódik Makau-völgye, amiről a strand is a nevét kapta. Ez a legeldugottabb mind közül, mert ide nem járnak a turistabuszok sem, ezért soha nincs zsúfoltság a fehér homokos tengerparton, ami főleg a szörfösök kedvence, ugyanis téli hónapokban a hatalmas hullámok kedvezőek e sport szerelmeseinek. Mivel korallzátony sem védi, ezért alakulnak ki ezek a hatalmas hullámok, és az áramlatok is nagyon erősek. Infrastruktúra nincs kialakítva, úgyhogy mindenkit óvatosságra intenek, ha ezt a strandot használja, és betonozott utakra se számítsunk.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Playa Arcos, Costa Rica

Costa Rica-ban, a déli Csendes-óceáni partvidéken a Ballena Nemzeti Parkban találjuk ezt az óceáni oázist. Az esőerdőkkel és az óceánra néző magas sziklákkal körülvett, nyugodt tengerpart ideális a természet és az elvonulás szerelmeseinek. Ha a part mentén haladunk, egy különleges sziklabarlangra is bukkanhatunk, ami mögött a természet által elrejtett vízesések ejtik ámulatba az ide tévedőket.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Sand Beach, Bar Harbor, Maine

Az Egyesült Államokbeli Maine tagállam területére kell utaznunk a következő eldugott partig, amit az Acadia Nemzeti Parkban találunk, és 290 méter hosszan terül el. Aranyszínű homok, erdős dombok, rejtett hegyek, innen tárul az egyik legszebb kilátás a tengerre a parkból. Minden túrázó és kalandor tökéletes célpontja, főleg napfelkeltekor és napnyugtakor. Ha olyan hangokat hallanánk, mintha mennydörögne, az azért van, mert a hullámok egy kis víz alatti barlangba ütköznek.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Tulum Beach, Tulum, Mexikó

A Mexikó keleti partján fekvő Yucatan-félszigeten van a híres Tulum Beach, ahol iguánok, és teknősök sütkéreznek a napon. Ha elég korán érkezünk a fehér homokos, kristálytiszta vizű Karib-tengerhez, akkor órákon át lazíthatunk anélkül, hogy bárki is megzavarná a nyugalmunkat. Ha kirándulni támad kedvünk, akkor a part túloldalán a maja korszak régészeti romjait fedezhetjük fel, ugyanis több ezer éve Tulum volt a maják egyik központi helye, még ma is láthatók ókori piramisaik, palotáik.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Shelter Cove, Kalifornia

Az észak-kaliforniai tengerparton fedezhetjük fel ezt a csendes, félreeső kavicsos strandot. Az erre horgászókat nem zavarja semmi sem, a vörösfenyőkkel, hegyekkel körülvett helyen. Azért is olyan különleges, mert a többi kaliforniai strandtól eltérően ez szinte teljesen érintetlen. Elveszett partvidék néven is ismert, szeszélyes vízjárása miatt fürdésre nem mindig alkalmas. A fotósok is nagyon kedvelik, mert többször lehet bálnákat megfigyelni, így nekik és a természet szerelmeseinek igazi paradicsom. Mivel utcai lámpák nincsenek, így este azért elég veszélyes lehet.
A legtitkosabb strandok a világ körül
Képek forrása: kauaibeachscoop.com (2.), pinterest.com (3.), travelchannel.com (4. 5. 6.)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...