Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

A legtitkosabb strandok a világ körül

2018. 05. 13. 20:41
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Eljátszott már valaha a gondolattal, milyen lehet egy privát tengerpart, ahol egyedül sütkérezhet a napon, hallgatná a hullámok zaját, napozna kedvére ott, ahol jól esik, semmi hangoskodás, csak nyugalom és béke? Mutatunk pár csodás helyet, ahol átélhető ez az álom.

Makua Beach, Oahu, Hawaii

Oahu az Amerikai Egyesült Államok Hawaii államának a harmadik legnagyobb területű szigete. Ezen a szigeten húzódik Makau-völgye, amiről a strand is a nevét kapta. Ez a legeldugottabb mind közül, mert ide nem járnak a turistabuszok sem, ezért soha nincs zsúfoltság a fehér homokos tengerparton, ami főleg a szörfösök kedvence, ugyanis téli hónapokban a hatalmas hullámok kedvezőek e sport szerelmeseinek. Mivel korallzátony sem védi, ezért alakulnak ki ezek a hatalmas hullámok, és az áramlatok is nagyon erősek. Infrastruktúra nincs kialakítva, úgyhogy mindenkit óvatosságra intenek, ha ezt a strandot használja, és betonozott utakra se számítsunk.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Playa Arcos, Costa Rica

Costa Rica-ban, a déli Csendes-óceáni partvidéken a Ballena Nemzeti Parkban találjuk ezt az óceáni oázist. Az esőerdőkkel és az óceánra néző magas sziklákkal körülvett, nyugodt tengerpart ideális a természet és az elvonulás szerelmeseinek. Ha a part mentén haladunk, egy különleges sziklabarlangra is bukkanhatunk, ami mögött a természet által elrejtett vízesések ejtik ámulatba az ide tévedőket.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Sand Beach, Bar Harbor, Maine

Az Egyesült Államokbeli Maine tagállam területére kell utaznunk a következő eldugott partig, amit az Acadia Nemzeti Parkban találunk, és 290 méter hosszan terül el. Aranyszínű homok, erdős dombok, rejtett hegyek, innen tárul az egyik legszebb kilátás a tengerre a parkból. Minden túrázó és kalandor tökéletes célpontja, főleg napfelkeltekor és napnyugtakor. Ha olyan hangokat hallanánk, mintha mennydörögne, az azért van, mert a hullámok egy kis víz alatti barlangba ütköznek.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Tulum Beach, Tulum, Mexikó

A Mexikó keleti partján fekvő Yucatan-félszigeten van a híres Tulum Beach, ahol iguánok, és teknősök sütkéreznek a napon. Ha elég korán érkezünk a fehér homokos, kristálytiszta vizű Karib-tengerhez, akkor órákon át lazíthatunk anélkül, hogy bárki is megzavarná a nyugalmunkat. Ha kirándulni támad kedvünk, akkor a part túloldalán a maja korszak régészeti romjait fedezhetjük fel, ugyanis több ezer éve Tulum volt a maják egyik központi helye, még ma is láthatók ókori piramisaik, palotáik.
A legtitkosabb strandok a világ körül

Shelter Cove, Kalifornia

Az észak-kaliforniai tengerparton fedezhetjük fel ezt a csendes, félreeső kavicsos strandot. Az erre horgászókat nem zavarja semmi sem, a vörösfenyőkkel, hegyekkel körülvett helyen. Azért is olyan különleges, mert a többi kaliforniai strandtól eltérően ez szinte teljesen érintetlen. Elveszett partvidék néven is ismert, szeszélyes vízjárása miatt fürdésre nem mindig alkalmas. A fotósok is nagyon kedvelik, mert többször lehet bálnákat megfigyelni, így nekik és a természet szerelmeseinek igazi paradicsom. Mivel utcai lámpák nincsenek, így este azért elég veszélyes lehet.
A legtitkosabb strandok a világ körül
Képek forrása: kauaibeachscoop.com (2.), pinterest.com (3.), travelchannel.com (4. 5. 6.)