Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A legtrendibb medencék a nagyvilágból

2022. 04. 13. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Las Vegasban az ókori római stílusra szavaztak, amikor a medencéket tervezték, a Maldív-szigeteken a csillagok fénye csillog vízben, Tibetben a magashegyi levegőhöz szoktat az arany burkolatú, magas páratartalmú wellness központ. Önök melyiket választanák?

Olaszország

Simoni Micheli építész nevéhez fűződik a milánói Boscolo Hotel wellness paradicsoma. 600 m2-en szauna, törökfürdő, medence vízesés imitációval, esztétikai szalonok állnak a vendégek rendelkezésére. Egy 15 méteres, folyamatosan változó képernyő is gondoskodik az izgalmas látványról és élményekről. A falakba gömböket illesztettek, amelyek visszatükrözik a medence kék árnyalatait.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból

Ausztria

Különleges 4 csillagos szálloda 20.000 m2-es vízi világa vár ránk Ausztriában, Salzburg tartományban, Zell am See járásban. A sípályák közelsége miatt a téli sportok kedvelői járnak ide elsősorban, de a hotelből egész évben csodás panorámát nyújtanak az Alpok nyúlványai. A Tauern Spa 11 medencéjével, 13 szaunájával, gőzfürdőivel, csúszdáival minden korosztály kedvence. Fedett és szabadtéri medencéi közül mi most azt emeljük ki, amelyből lenyűgöző látvány tárul a szemünk elé. A harmadik emeleti exkluzív üvegfalú sky medence csak azoknak ajánlott, akik nem tériszonyosak.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból

Egyesült Államok

Az Istenek kertjének is becézik a las vegasi luxushotel, a Caesars Palace wellness részlegét, amelyet az ókori Róma stílusában építettek. Benne 8 medence kapott helyet az 5 hektáros udvaron. A leghíresebb azonban egyértelműen az ikonikus Templom-nak is nevezett hatalmas kör alakú medence, hosszú fehér oszlopsoraival, aranyszínű szobraival kiemelkedik a többi közül. Ezen kívül persze a többi, római istenekről elnevezett medence is tökéletes kikapcsolódást nyújt, és mivel mindet fűtik, ezért télen is használhatóak.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból

Mexikó

A mexikói Hotel Mar Adentro kedvence lehet mindazoknak, akik kedvelik a minimalista, letisztult stílust, fehér színt. A Miguel Angel Aragones építész által tervezett 2006-ban átadott szálloda és medencéje valódi minimál paradicsom. A sós vizű medencéi a szálloda közepén helyezkednek el, szűk folyosókkal elválasztva egymástól. A medencékből visszatükröződik az egész épület, ami úgy néz ki, mintha lebegne a vízen.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból

Maldív-szigetek

Ha a Maldív-szigeteken választhatnánk egy 5 csillagos szállodát, akkor az a Huvafen Fushi lenne. A hotel fantasztikus végtelenített medencéje olyan, mintha egybeolvadna a kristálytiszta óceánnal. Ez a szálloda rendelkezik a világ első víz alatti fürdőjével, ahol különböző testkezeléseket is igénybe vehetünk, kétségtelenül nyugodt környezetben. Érdekesség még, hogy sós vizes medencéje egyedi szűrő berendezéssel van ellátva, amely eltávolítja az óceánból jövő szennyeződéseket.

A legromantikusabb látványt természetesen este nyújtja a végtelen medence, melybe üvegszálas világítást helyeztek el, amely úgy fest, mintha a csillagok fénye világítana a medence alján is.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból

Tibet

A St Regis Lhasa Hotel az egyike azoknak a szállodáknak, amik a tengerszint feletti legmagasabb ponton helyezkednek el. Lélegzetelállító, ahogyan ablakaiból a Himalája magas csúcsai tárulnak elénk. A szálloda másik különlegessége az úgynevezett Aranyenergia-medence, ami több ezer aranyozott csempével lett burkolva, így olyan hatást kelt, mintha arany lenne a víz színe is. A sós vizes fűtött, 28 fokos medence csak meghatározott időben használható, a páratartalom és a légnyomás sokkal magasabb, mint a külső levegő.
A legtrendibb medencék a nagyvilágból
Képek forrása: milano.boscolohotels.com (2.), tauernspakaprun.com (3.), theweek.co.uk (4.), archdaily.com (5.), huvafenfushimaldives.org (6.), theweek.co.uk (7.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Csobbanj a nyárba Zalakaroson!

Ehhez az AquaTherm Hotel most 10% ELŐFOGLALÁSI kedvezményt ad!Megnézem