Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A telefonodat is viszed magaddal nyaralni? Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg!

2021. 06. 14. 09:09
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

A szelfi a turizmus egyik legfontosabb valutájává vált az elmúlt néhány évben. Ezzel tudatjuk barátainkkal és ismerőseinkkel, hogy mi is turistáskodunk, ráadásul egy olyan helyen, ahonnan épeszű ember nem szívesen menne haza. Indulás előtt persze elrendezzük az otthoni teendőket, megkérünk valakit, hogy locsolja meg a virágainkat, etesse meg a halakat, esetleg néha szellőztessen ki...

A táskákat szépen bepakoljuk, hogy semmi ne maradjon otthon (néhányan ezt szinte szó szerint veszik). Sőt, esetenként az utazás előtt már hónapokkal fogyózunk, erősítünk, hogy tökéletesen nézzünk majd ki. Egyedül az eszközeink épségének megóvására nem készülünk fel, pedig bármikor történhet valami váratlan esemény, és egy összetört mobiltelefon komolyan beárnyékolhatja a várva várt nyaralást. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan mobilos kiegészítőt, ami hasznodra válhat az üdülés alatt.

 

Ugye milyen izgalmas az a néhány nap a nyaralás előtt? Még a munkában is extra kitartást ad a tudat, hogy mindjárt kezdődik a kikapcsolódás. Ha már megkértük a szomszédot, hogy adjon a kutyánknak enni, inni naponta, a gyepet is öntözze meg, hogy ne égjen ki és a postaládából vegye ki a szórólapokat, akkor ott van még a bevásárlólista is: naptej, új papucs, talán egy új napszemüveg is belefér. Na de a telefonodról ki fog gondoskodni?

 

Ma már nincs olyan ember, aki valamilyen kütyü nélkül indulna el egy nyaralásra. A BankMyCell nemzetközi kutatása szerint a turisták 92 százaléka viszi magával az okostelefonját. Ezzel készítünk fotókat, és posztoljuk ki, hogy éppen merre járunk. Hisz mi értelme az üdülésnek, ha az ismerőseink nem tudnak róla? Persze ez csupán általánosítás, mivel nem kizárólag ezért jó, ha állandóan nálunk van a telefonunk. Azonban bármikor érkezhet egy fontos hívás, például mert megszületett az unokahúgod kislánya, és anyukád azt szeretné, hogy minél hamarabb megtudd a jó hírt, de akár szükséged lehet rá, hogy eligazodj valahol, esetleg segítséget kérj.

 

Jobb félni, mint megijedni

 

Pontosan ezért jó, hogy ha túrázni mész, vagy ha a tengerparton sütteted, áztatod magad, a telefonod akkor is mindig biztonságban van. Azért ha dimbes-dombos, hegyes területen kirándulsz, semmiképpen ne a szakadék szélén fotózkodj, mert az rendkívül balesetveszélyes! De a telefonod ettől még bármikor leeshet, megkarcolódhat, a kijelző tönkremehet, ami az egyébként sem feltétlenül olcsó nyaralás költségein még egy jókorát dobni fog. Ráadásul nem csak a pénzünk lesz oda, hanem a kikapcsolódás gondtalan napjai is. Inkább szerezz be még időben egy ütéssálló, karcálló védőtokot, keretet, kijelző védő üveget vagy fóliát.

 

A vízben is jól jöhet egy védőburok, főleg, ha így még víz alatti képeket is készíthetünk. Gyakorlatilag minden kütyüre kaphatunk ma már olyan vízálló tokot, ami biztonságos, kényelmes és még jól is néz ki. A legújabb iPhone-tól kezdve az Apple Watchon át az Airpodsig mindenhez piacra dobtak valamilyen vízálló kiegészítőt.

 

A telefonodat is viszed magaddal nyaralni? Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg!

 

Útközben is beüthet a baj

Az utazás közben is célszerű odafigyelni az eszközeink épségére. Elég hamar elrontja az új élmény okozta eufóriát, ha a poggyászt kibontva szilánkosra tört iPad kijelzőt, vagy a zsanérnál szétrepedt, vagy behorpad laptopot látunk. Ez még akkor is beárnyékolja majd a napjainkat, ha kiterjed a kárra a poggyászbiztosításunk, hiszen ettől még használni nem fogjuk tudni a készüléket. Egy, az ízlésünknek megfelelő tokkal a baj könnyen elkerülhető, legyen szó laptopról vagy táblagépről. Így akkor sem kell aggódni, ha az utazás során szükségünk van a számítógépre, mert mondjuk néhány munkával kapcsolatos teendőt várhatóan el kell intéznünk távolról is.

 

Térképed a telefonod

Biztos veled is előfordult már, hogy egy számodra ismeretlen helyen kerestél valamilyen látványosságot és ahelyett, hogy elmerültél volna az élményben, a telefonodat bújtad, hogy odatalálj. De mi van, ha egy biciklire pattanva nem találsz rá rögtön a helyre?

Ahelyett, hogy utcánként le kellene szállnod a bicajról, megbizonyosodni, hogy jó felé haladsz, egy biciklis telefontartó nagy hasznodra lehet. Így rápillanthatsz a térképre a kerékpárodon ülve is, és nem kell utcasarkonként megállnod. A bringás telefontartóval tutira elkerülheted azt is, hogy kerekezés közben elhagyd vagy leejtsd a telefonod.

 

Térképed a telefonod

 

A telefonod is lehet “tengeribeteg”

Egy vitorlázás, hajókázás emlékezetes napja lehet bármelyik üdülésnek, de azért azt nem szeretnénk, ha a telefonunk pókhálósra tört kijelzője miatt válna azzá. Pedig a hullámok miatt a hajófedélzeten egy párkányról, ülésről könnyen lerepülhet a padlóra a telefonunk.

Ha pedig mi vagyunk a hajó kapitánya, akkor pláne nem árt, ha van nálunk egy tapadókorongos műszerfali tartó – akár vízálló kivitelezésű –, hiszen így a mobiltelefonunkat is biztonságban tudhatjuk, miközben nyugodtan tudunk a környezetünkre, az utasainkra és a hajó irányítására összpontosítani.

 

A telefonodat is viszed magaddal nyaralni? Ezekről a kiegészítőkről ne feledkezz meg!

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...