Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

2023. 05. 15. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Homokos, kavicsos, eldugott és népszerű partok, türkizkék és smaragdzöld víz, ez a 10 csodás tengerpart a világ különböző pontjairól csak arra vár, hogy felfedezzék.

Ipanema Beach, Rio de Janeiro

A világ legszexibb tengerpartja címmel büszkélkedhet az Ipanema Beach, Brazíliában. Elegáns, természeti szépsége keveredik a szamba ritmusával. Ipanema városképe az UNESCO világörökség része, a part mentén futó Avenida Vieira Souto-n találhatók Dél-Amerika legdrágább ingatlanjai.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Ses Illetes, Formentera

A Földközi-tenger egyik legszebb strandja a Ses Illetes, a Baleár-szigeteken, Ibizától nem messze. Fehér homokos, nyugodt és békés, mediterrán spanyolos hangulatú tengerpart, átlátszó gyönyörű kék víz, nem csoda, hogy sokan az európai Karib-tengernek is hívják.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Cocoa Island Beaches, Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken nem találunk olyan strandot, ami nem ütné meg a mércét maximálisan, de közülük is kiemelkedik az egyik legcsodásabb szeglete a Cocoa-sziget az Indiai-óceán partján.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Pfeiffer Beach, Kalifornia

Drámai és különleges sziklaalakzatok jellemzik a kaliforniai Pfeiffer strandot, a fotósok kedvenc természetvédelmi helyét, mikor a sziklaablakon épp beszűrődik a napfény, ezzel képezve csodálatos látványt.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Wai’anapanapa Black Sand Beach, Maui

A Hawai-on húzódó Hana autópálya mellett haladva bukkanunk rá erre a buja trópusi növények közt megbúvó titkos és szokatlan partra, ahol fekete a homok és a sziklák.  A hawaii kultúra szent helyének számít. Találunk itt titokzatos édesvízi barlangokat, valamint ősi temetkezési helyeket is.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Phra Nang Beach, Thaiföld

Thaiföld, a Távol-Kelet egyik legszínesebb országának leglátványosabb partján az Andamán-tenger smaragdzöld. Itt törnek elő a sziklák a tengerből, amik nyílegyenesen hasítanak az ég felé, aztán megállnak a növésben, egy buja növényszigetet növesztenek a fejük tetejére.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Whitehaven Beach, Ausztrália

A világ egyik legszebb tengerpartja az a 7 km-es hosszúságú ausztrál strand, ahol a hófehér homok keveredik a tengerrel. A strandot csak hajóval lehet megközelíteni.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Lover’s Beach, Cabo San Lucas

Cabo San Lucas egy város Mexikóban, öbölbeli strandjai nyugodtak, de a Csendes óceánhoz közeliek már elég veszélyesek lehetnek a nagy hullámok miatt. Az elképesztő sziklaformációk között hajózgatva vagy búvárkodva érezhetjük jól magunkat.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Anse Source d’Argent, Seychelles

A Seychelle-szigetek legnépszerűbb strandja, mégis eléggé eldugott ahhoz, hogy népstrand legyen, igazi paradicsomi hely a gránitsziklák között. Az egyik legfényképezettebb strand a világon, és számos film vagy tv műsor helyszíne volt. A korallzátonyok között az egyik legjobb búvárkodási helyszín a világon.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja

Navagio Beach, Görögország

Zakynthos-sziget észak-nyugati partján lévő kicsi, eldugott öbölben van a képeslapszerű Navagio, a leglátványosabb strand Görögországban, ami már az ország védjegyévé is vált. A meredek sziklák és a Jón-tenger türkizvizei által körülölelt fehér tengerpart csak hajóval érhető el, de minden bizonnyal megéri az út.
A világ 10 leggyönyörűbb tengerpartja
A képek forrása: askbeach.com (2. kép), askbeach.com (3.), travelmodus.com (4.), tripadvisor.com (5.), hawaiianbeachrentals.com (6.), telegraph.co.uk (7.), amousdestinations.in (8.), travelaway.me (9.), creolepay.com (10.), theculturetrip.com (11.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...