Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Aktuális Amunra idegenforgalmi trendek

2024. 04. 09. 13:03
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

A turizmusról egyértelműen kijelenthető, hogy folyamatosan változik az idők folyamán, alávetve magát az utazók igényeinek. Ez tetten érhető több területen is, amelyek közül kettőt érdemes kiemelni, mégpedig az Amunra szerencsejátékokat és a wellness turizmust. Látszólag két egymástól különböző területről van szó, de amint azt a folytatásban látni fogod, mégsem annyira.

 

Ami az olyan online platformokat illeti, mint az Amunra, elmondható, hogy miután a múlt század kilencvenes éveiben megjelentek az online szerencsejáték oldalak, amivel megtört a hagyományos kaszinók hosszú dominanciája, ez kezdetben felforgatta ezt a piacot, mára azonban már mindkét szegmens megtalálta a saját helyét.

 

Ez úgy történhetett meg, hogy jelenleg számos játékosnak megvannak a preferenciái. Vannak, akik továbbra is a hagyományos kaszinóra esküsznek, de akadnak, akik az Amunra jellegű platformokat. Az első csoport ezért utazás során találhat olyan utazási célpontot, ahol szárazföldi kaszinót találhat ahol játszhat, de a másik csoport sem marad szórakozás nélkül.

 

Az Amunra és a többi online kaszinó ugyanis fennakadások nélkül elérhető a világ bármely pontján, amihez nincs másra szükség, csak internetre és egy okostelefonra, amelyen keresztül játszol.

 

Ha pedig a wellness turizmusnak is rajongója vagy, akkor attól függően, hogy a hagyományos, vagy az Amunra digitális szerencsejátékokat kedveled, megválaszthatod a helyszínt, ahová üdülni mégy. 

Változó fürdőturizmus

A wellness valamilyen formában évszázadok óta jelen van az emberek életében, hiszen, ha jobban meggondolod, akkor már a korabeli római fürdők is ilyen funkciót töltöttek be. Az, amit ma itt, Magyarországon ezen a néven ismerünk az elmúlt évtizedekben alakult ki, pontosabban jött be az Egyesült Államokból, ahol a második világháború utáni időszakban alakult ki.

 

Azonban, az előzőekben említett iparághoz hasonlóan a wellness is folyamatosan változik, számos új trend van kialakulóban, ezzel kiszolgálva az utazóközönség egyre kifinomultabb igényeid. Íme néhány aktuális fejlődési irány.

Női wellness utazások

Annak ellenére, hogy a legtöbb helyen a wellness utazásokat úgy hirdetik, mint párok, családok elvonulási lehetőségét, az utóbbi időben egyre erőteljesebb lendületet kap az ún. női wellness. A szolgáltatók ráébredtek, hogy a hölgyeknek igényük van rá, hogy önállóan, vagy egy ismerőssel közösen vonuljanak el néhány napra, kikapcsolódni. Az ilyen központok ennek megfelelően alakítják a kínálatukat is. Mivel a hölgyek ezen mozgalom úttörőinek tekinthetők, nem is csoda, hogy létezik ez a piaci rés.

Elhagyatott helyek látogatása

A wellnesst általában elvonulásként, relaxációként hirdetik, viszont az utóbbi időben annyira divatossá vált, hogy gyakran megtörténik, hogy egy ilyen helyen nyüzsögnek az emberek és még ismerősökkel is összefutsz.

 

Éppen ezért egyre inkább külön ágazattá válik olyan helyszínek felfedezése és meglátogatása, amely távol esnek a városoktól, a civilizációtól, ugyanis ezek igazán intim pihenési lehetőséget kínálnak.

Fenntartható wellness

Ahogy egyre inkább teret kap a klímatudatos gondolkodás, úgy jelenik meg ez a hozzáállás az olyan területeken is, mint a fürdőturizmus. Így hódít egyre inkább teret a fenntartható turizmus amely a kikapcsolódás okozta előnyöket ötvözi a fenntarthatósággal, ilyen módon csökkentve a turisztikai ágazat ökológiai lábnyomát.


 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...