Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Apák reflektorfényben

2021. 04. 16. 10:04
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Magyarországon még nincsenek nagy hagyományai az apák napjának, de egyre többen vannak azok, akik szeretnék emlékezetessé tenni ezt a napot az édesapák számára. Erre teremt lehetőséget például az ajándék családi fotózás.

Két kamaszodó fiú elhatározta, hogy apják napja alkalmából különleges ajándékkal lepik meg édesapjukat. Miután édesanyjuk is rábólintott az ötletre, elkezdték szervezni a programot. Megkérték profi fotós ismerősüket, hogy készítsen képeket a család apák napi szórakozásáról a közeli aquaparkban.

 

Tényleg meglepett az aquaparki program, de még jobban megleptek a fiúk, hogy ezt az apák napjára időzítették, nagyszerű ajándék volt – mondta az édesapa. Szerinte mindannyian jól érezték magukat. Számára a legnagyobb élmény az volt, hogy srácok ennyire figyelnek rá. Úgy látszik, jó apa vagyok – jegyezte meg halk büszkeséggel. Ráadásul annak is nagyon örült, hogy volt ott egy fotós, aki a különleges program legfontosabb eseményeit megörökítette. Már többször azon kaptam magam, hogy ezeket a fotókat nézegetem, sőt az is előfordult, hogy a feleségem és a fiaim is csatlakoztak hozzám – vallotta be.

 

Magyarországon még nincsenek nagy hagyományai az apák napjának, de egyre többen vannak azok, akik szeretnék emlékezetessé tenni ezt a napot az édesapák számára. Erre teremt lehetőséget például az ajándék családi fotózás. Birta Endre fotós szerint ez azért is lehet különleges dolog egy apa számára, mert általában a gyerekekre és az anyukájukra összpontosul a figyelem, az apukák többnyire a háttérbe húzódnak. Az apák napi fotózással viszont végre ők kerülnek reflektorfénybe. Fotós tapasztalatai azt mutatják, hogy ilyenkor kifejezetten élvezik a családi fotózást és mindent megtesznek azért, hogy minél jobb képek készüljenek. S valóban, ajándéknak, apák napi meglepetésnek sem utolsó egy ilyen program! - utalt a nyilatkozó apuka szavaira Birta Endre.

 

A legváltozatosabb helyeken lehet szabadtéri családi fotózást szervezni ilyenkor. A már említett aquapark mellett remek fotók készülhetnek apják napján kirándulás, bográcsolás, pecázás vagy akár az ünnepelt kedvenc éttermében is.

Apák reflektorfényben

 

Az apák napját június harmadik vasárnapján – idén június 20-án – ünnepeljük Magyarországon, ugyanúgy, ahogy több más európai országban vagy az Egyesült Államokban. Maga a gondolat 1909-ben született meg az amerikai Sonora Smart Dodd fejében egy anyák napi rendezvényen. Szerette volna ugyanis ugyanígy felköszönteni édesapját, aki egyedül nevelte fel őt és testvéreit, miután édesanyjuk meghalt szülés közben. Sokat kampányolt ezért, végül 1972-ben Richard Nixon elnök nyilvánította hivatalos ünnepé az apák napját az USA-ban, s onnan terjedt el világszerte.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Családbarát mórahalmi wellness

Utazni, pihenni, wellnessezni mindannyian szeretünk, így a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel***superior ajánlata tökéletes választás nyárra. Kedvezményes csomagajánlatok 2 fő részére svédasztalos félpanzióval, Medical wellness részleg és a Szent Erzsébet Gyógyfürdő korlátlan használatával.Megnézem