Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ausztria 10 festői tava

2024. 03. 28. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Noha Ausztriának nincs végtelen tengerpartja, gyönyörű, kristálytiszta alpesi tavakkal áldotta meg az ég. Íme, a legmélyebb, a legnagyobb, a legmelegebb és a legszebb közülük.

Fertő-tó

2001 óta a Világörökség része a Fertő-táj, amihez hozzátartozik Ausztria és Magyarország közös tava, a Fertő-tó, amely Ausztria legnagyobbja is 33 km hosszúságával. Mivel hamar felmelegszik, számos strandot alakítottak ki partjainál.
Ausztria 10 festői tava

Aachensee

Tirol legnagyobb hegyi tava a kristálytiszta Aachensee, melyből akár inni is lehet, olyan tiszta vízzel rendelkezik. Ha szörföznénk, úsznánk vagy csónakáznánk, azt mindenképp itt próbáljuk ki a Rofan-hegység lábánál!
Ausztria 10 festői tava

Salfeinsee

A turisták előtt kevésbé ismert ez a lélegzetelállító helyszín, ahol a tó tükrében megcsillannak a bajor Karwendel-hegység sziklaóriásai. Gyönyörű fotóhelyszín, de a túrázók is imádják, mert a hihetetlen hegyi környezet megéri a több órás mászást.
Ausztria 10 festői tava

Millstatti-tó

Álomszerű az a táj, ahogy a hegyek körülölelik a Millstatti-tavat, Karintia ékkövét, népszerű üdülőhelyét. Ez az ország egyik legmélyebb tava, 147 méteres. A Millstätti-tóra a legszebb panoráma a tó északi oldalán fekvő 1800 méteres magasságban fekvő Alexanderhüttéből nyílik.
Ausztria 10 festői tava

Weissensee

Az Alpok mediterrán klímájú 11 km hosszú, 97 m mély tiszta tavát Karintia régióban találjuk, nevezetes arról, hogy ez Európa egyik legmagasabban fekvő fürdőtava, télen pedig egy hatalmas korcsolyapályává alakul.
Ausztria 10 festői tava

Gosausee

A Dachstein-gleccser és a Salzkammergut mesés tava, a Világörökség része a Gosau-tó és környéke. Lenyűgöző sziklaképződmények vesznek körül, ezért ha túrázni támad kedvünk, rengeteg útvonalon elindulhatunk, közös bennük, hogy minden oldalról mesés lesz a látvány.
Ausztria 10 festői tava

Traunsee

Ausztria legmélyebb tava 191 méteres mélységével Felső-Ausztriában a Traunstein lábánál terül el, a legenda szerint itt található a Loch Ness-i szörny osztrák változata, Lungy. A keleti part meredek és nehezen megközelíthető, ezért ritkán lakott. A Traunstein (1691 m) és más nehezen megközelíthető hegyek uralják. Partján kipróbálhatják a vízisíelést, búvárkodást, vitorlázást.
Ausztria 10 festői tava

Hallstatti-tó

Ausztria legvonzóbb, legbájosabb és egyben egyik legrégebb faluja Hallstatt, ahol kötelező a romantikus csónakázás a hatalmas 2-3000 méteres hegyek közt elterülő 8 km hosszú tavon. Délről a Dachstein határolja, híres barlangjaival és merész kilátóival. A Hallstatt feletti Salzbergen pedig a környék legnépszerűbb sóbányája vonzza a látogatókat.
Ausztria 10 festői tava

Mondsee

Ausztria egyik legmelegebb alpesi tava a Mondsee, ahol kihagyhatatlan a csónakázás, nyáron az úszás, ugyanis a gyerekeknek 100 méteres vízicsúszda, a nagyobbaknak vízisícentrum is felkeltheti az érdeklődését. Különlegessége, hogy magántulajdonban van.
Ausztria 10 festői tava

Irrsee

A Mondsee mellett helyezkedik el Irrsee, egy felettébb nyugodt és meleg vizű tó, melynek hőmérséklete nyáron a 27 fokot is meghaladja. Természetvédelmi terület, mert nagyon ritka madarak fészkelnek erre, ennek ellenére szabadstrand is, így nyáron kötelező a csobbanás a tóban.
Ausztria 10 festői tava

Képek forrása: www.dreamstime.com (nyitókép), www.shutterstock.com (2. kép), www.achensee.com (3. kép), fotogalerie.hartlauer.at (4. kép), pinterest.com (5. kép), www.weissensee.com (6. kép), nutritionandhealthcare.info (7. kép), www.landhotels.at (8. kép), www.cntraveler.com (9. kép), dietaube.org (10. kép), www.flickr.com (11. kép)
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...