Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Az egyik legmegfizethetőbb fürdő és kemping Magyarországon

2014. 07. 17. 15:22
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A Kiskunsági Nemzeti Park közelében található fürdőváros Petőfi szülőhelye. Felújított termálfürdőjét, kempingjét jó áron vehetjük igénybe. Megér egy kiruccanást!
A kiskőrösi gyógy- és strandfürdő és a vele szerves egységet képező kemping a város belterületén, zöldövezetes, parkos környezetben várja a fürdőzőket, kinti, benti, árnyékos, úszó-, gyerekmedencékkel és a nemrégiben megnyílt tanuszodával. A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és teniszpálya. Szépen felújítva várja a kis csendes strandfürdők kedvelőit.
A kiskőrösi termálvíz egyébként minősített gyógyvíz, különlegessége a rendkívül magas sókoncentráció. A nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos héviz flór tartalma is jelentős. Gyulladáscsökkentő hatású, mozgásszervi, urológiai, nőgyógyászati panaszok kezelésére ajánlott.
A télen-nyáron nyitva tartó fürdő öt szabadtéri és két fedett medencével rendelkezik. Utóbbiak a nemrég átadott tanuszodában találhatóak, és szaunával, gőzkabinnal egészülnek ki. Emeleti pihenősarok is szolgálja a vendégek komfortját. Egyikük egy kis szauna utáni csobbanó, másikuk a gyermekek úszásoktatására szolgál. A két közepes méretű, szabadtéri termálmedence vízsugár-befúvásos élményelemmel is rendelkezik. Tetőszerkezettel védettek, a téli szezonban is működnek. Mellettük gyönyörűen felújított úszómedence, strandmedence és gyermekpancsoló található. Az internetezni vágyóknak WIFI elérés! Nyári szezonban hosszú nyitvatartással, nyolctól nyolcig várják a fürdővendégeket.
A belépődíj igen kedvező, mindössze 1000 Ft, noha szaunajegyet külön kell váltani. A diák és nyugdíjas kedvezmények mellett már délután két órától válthatóak délutáni, kedvezményes jegyek. Két felnőtt és két gyermek családi jeggyel mindössze 2500 Ft-ért tölthet itt el egy vidám, pihentető napot. Aquafitnesszel, masszázsokkal, babaúszással és fizioterápiás fürdőszolgáltatásokkal várják a vendégeket.
A kemping 2 hektár területen helyezkedik el, ára megfizethető, ráadásul a fürdőbelépőt is tartalmazza! Aki nagyobb kényelemre vágyik, foglalhat szállást a Hotel Imperial gyógyszállóban, mely fedett termálrészleggel is rendelkezik!
A kempingezést kedvelő német és holland nyugdíjasok évek óta kihasználják a lehetőséget, talán nem véletlen, hogy olyan messziről is eljönnek ide, némelyik több hétre vagy hónapra. De olyan is akad, aki áprilistól egészen őszig itt pihen. Idősebbeknek ideális ez a kis fürdő, mert csendes, és nem kell nagy tömegre számítani. Ráadául ilyen termálvizet Nyugat-Európában nem találnak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...