Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Boldog nyaralást szeretne? Így csomagoljon

2022. 06. 22. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az utazás nagy öröm, a hozzá tartozó csomagolás jóval kisebb. A most következő csomagolási tippekkel segíteni szeretnénk, hogy a sok nélkülözhetetlennek tűnő cucc, minél kisebb helyen elférjen és kisebb pakkal is kényelmesen érezzük magunkat a nyaralás során.
 1. Mielőtt csomagolni kezdenénk, írjunk listát! Ha egymás alatt, sorba szedve látjuk az utazáshoz szükségesnek gondolt kellékeket, hamar nyilvánvalóvá válik majd, hogy legalább harminc százalékuk teljesen feleslegesen utazna velünk.
 
2. Sokkal kisebb ruhatárra van szükség, ha megpróbálunk hasonló színű, vagy legalábbis színben egymáshoz passzoló ruhadarabokat. Ezeket könnyebb egymással kombinálni, így kevesebb darabból is változatos ruhatárat alakíthatunk ki a nyaralás során.
 
3. Érdemes olyan ruhákat választani, amelyek mosás esetén gyorsan száradnak és kevésbé gyűrődnek - gyapjúpulóverek helyett polár felsőt, farmer helyett szintetikus anyagú túranadrágot, pamutpólók helyett sport felsőket.
 
4. A csomagolásnál a ruhákat tekerjük kis hengerekké, ne hajtogassuk. Így sokkal kisebb helyet foglalnak el és praktikusan el lehet helyezni őket a táskában. Ráadásul sokkal kevésbé maradnak kedvenc ruhadarabjainkon gyűrődés nyomok, mintha laposra hajtogatva, egymás tetejére helyeztük volna őket.

 
5. A cipőket külön- külön helyezzük textilzacskóba, így könnyen becsúsztathatók akár a bőrön oldalába is. A cipő belsejébe berakhatjuk a zoknikat, így azok már külön nem foglalnak helyet, ráadásul a cipő sem nyomódik össze.
 
6. Az elektromos készülékek és a hozzájuk tartozó kábelek számát próbáljuk minimálisra korlátozni. Nagyon sokszor egy-egy töltő, vagy csatlakozó több berendezés működtetéséhez is alkalmas. Amit mindenképpen vinnünk kell, annak a vezetékét gondosan tekerjük fel, majd egy befőttes gumival fogjuk össze, ugyanis „csavarodás mentesen” sokkal kisebb helyet foglal.
 
7. Olvassuk el a szálláshely tájékoztatójában, hogy foglalásunkhoz jár-e törölköző, nézzünk utána, hogy van-e a szobában hajszárító és kapunk-e tisztálkodó eszközöket. Nagyon sok szállodában ugyanis mindez része a szolgáltatásnak és feleslegesen vinnénk magunkkal őket.
 
8. Ha valaki hosszabb, 2-3 hetes nyaralásra indul, azt is érdemes mérlegelni, hogy a tisztálkodó szerek és kozmetikumok között nincs-e olyan, amelyet ennyi idő alatt pont elhasználunk. Ha van, lehet, hogy érdemesebb a nyaralóhelyen megvásárolni, így sem a oda, sem a visszaúton nem foglal helyet a csomagban. Amit mindenképpen vinnünk kell, abból érdemes a mini kiszerelést választani
 
9. A gyerekeknek legyen saját csomagjuk, amelybe a játékokat pakolhatják. Határozzuk meg, melyik az ő táskájuk és beszéljük meg velük, hogy csak annyit hozhatnak magukkal a játékok közül, ami ebbe belefér.
 
10. Sose egy táskába csomagoljunk. Bőröndünk mellett mindig legyen egy kisebb táskánk, a legszükségesebb holmikat és értékeinket ebbe és ne a repülő, autó, busz vagy vonat csomagterébe helyezendő nagy táskába tegyük.
 
11. Repülős utak esetén sokat spórolhatunk, ha tájékozódunk a gépre felvihető csomag méretéről. Ha rövid időre utazunk és sikerül belepréselnünk cuccainkat a kis táskába, nem kell külön költséggel számolnunk.
 
12. Sose tömjük teljesen tele a táskát vagy a bőröndöt az odafelé útra. Gondoljunk arra, hogy egy nyaralás mindig hoz magával kisebb vásárlásokat, nem is beszélve az ajándékokról s a szuvenírekről, amelyeknek hazafelé mindig nehéz helyet szorítani a csomagban.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...