Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Csodás fotók: ilyenek közelről a gejzírek

2015. 11. 21. 08:23
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Egy francia fotós, Alban Henderyckx meleg vizű forrásokat és gejzíreket fényképezett Izlandon.
Henderyckx a legnagyobb izlandi gleccseren, Vatnajökull-on készítette képeit. A mélabús hangulatú fotók akár a Holdon, vagy valami messzi idegen bolygón is készülhettek volna; sőt akár egy sci-fi filmforgatásán is.
Fotók: Daily Mail
A Vatnajökull vagy más néven Vatna gleccser a legnagyobb és egyben a legvastagabb izlandi, illetve Európa egyik legterjedelmesebb gleccsere is. A sziget délkeleti részén helyezkedik el, az ország több mint nyolc százalékát lefedi.
A gejzírek tulajdonképpen lyukak a Föld felszínén, melyekből bizonyos időközönként forró víz és gőz tör fel. Egyes gejzírek akár több ezer liter forró vizet is képesek száz méter magasra is kilőni a levegőbe. A leghíresebb gejzír a Yellowstone Nemzeti Parkban található, az Egyesült Államokban és Old Faithful névre hallgat. Ez a gejzír minden 60-90 percben aktív, és körülbelül 60 méter magasan lövell forró vizet a levegőbe. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...