Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

2023. 05. 25. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Közép-Európa legszebb gleccsertaván, Dél-Tirol legmélyebb alpesi taván, Svájc luxus villái között, Ausztria és Erdély legbájosabb taván festői környezetben kötelező a romantikus evezés és a csónakázás.

Braies-tó

Dél-Tirol legszebb és legmélyebb alpesi tava Észak-Olaszországban, a Dolomitok északi részén, a Puster-völgy egyik mellékvölgyében fekszik, 1496 m tengerszint feletti magasságban. Hatalmas hegycsúcsok ölelésében 31 hektáron terül el, legmélyebb pontja 36 méter. Egy óra alatt körbejárható, de a legjobb, ha csónakot bérelünk és így fedezzük fel a mesés tavat, amelyhez Bolzanotól érdemes elindulni.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Bledi-tó

Kétségkívül Közép-Európa legszebb gleccsertava a Bledi-tó, legmélyebb pontja a 30 métert is eléri. A tó közepén található kis szigetre épült a szerencsehozó templom, ahova 99 lépcsőt megmászva juthatunk el, és ha már ott vagyunk, meg kell kongatnunk a kívánságot teljesítő harangot is. Különböző módon lehet csónakázni a tavon és eljutni a szigetre. Az egyik közülük a hagyományos csónak, amelyet a helyiek készítik és csak Bleden ismert – ez a ''pletna'', a fából készült lapos fenekű csónak. Ha visszahajóztunk a partra, nem hagyhatjuk el a helyet anélkül, hogy ne kóstoltuk volna a híres bledi krémes sütit.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Genfi-tó

Közép-Európa második legnagyobb területű édesvizű tava a Balaton után a Svájc és Franciaország között húzódó Genfi-tó. Szőlőtermő dombok és világörökségi helyszínek határolják. A tó vizéből 7 kisebb-nagyobb sziget emelkedik ki, érdemes csónakokkal is felfedezni, másfél órás hajókirándulás alkalmával láthatjuk a méregdrága villákat is a tó mellett.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Königsee

8 km hosszú, egészen 1,2 km széles és 602 méterre a tengerszint felett helyezkedik el, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. Ez a német-osztrák határon elterülő gyönyörű tó a Königsee, Németország legtisztább tava. Csupán elektromos meghajtású hajók közlekednek rajta, ezzel garantálva a tó tisztaságát. Remek lehetőséget nyújt a látni és kirándulni vágyóknak az a hajótúra, amelynek segítségével megcsodálhatjuk a víz, a hegyek és az ég találkozását a tavon. Az egyik legszebb látvány a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templom St. Bartholomeo félszigetén, ahol megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat és halételeket. A Königseere érdemes időt szánni, mivel a hajó több helyen megáll, így dönthetünk a hosszabb egész napos kirándulás mellett is.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Hallstatt

Ausztria legvonzóbb, legbájosabb és egyben egyik legrégebb faluja Hallstatt, ahol kötelező a romantikus csónakázás a hatalmas 2-3000 méteres hegyek közt elterülő 8 km hosszú tavon. Délről a Dachstein határolja, híres barlangjaival és merész kilátóival. A Hallstatt feletti Salzbergen a környék legnépszerűbb sóbányája is vonzza a látogatókat. A festői kisváros a Világörökség része, bámulatos látványt nyújt a 360 méterrel Hallstatt felett kinyúló Welterbeblick kilátó, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik. Kölcsönözzünk elektromos csónakot és fedezzük fel a helyet a vízről is! A kölcsönzőt a Hallstatt-Markt hajóállomás mellett találjuk. Menetrend szerinti hajó is jár a tavon, két útvonalon, csónakázás helyett azt is választhatjuk.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Eibsee

Németország egyik legtisztább vizű tava a Zugspitze lábánál fekszik, mely az ország legmagasabb hegycsúcsa. A smaragdzöld színű Eibsee 7 km hosszú és 1884 óta magántulajdonban van. 2 óra alatt akár körbe is sétálhatjuk, de a legszebb látványt kétségtelenül a víz felszínéről nyújtja a magas hegycsúcsok között. Az Eibsee-Pavillon előtti kölcsönzőnél csónakot, vízi biciklit és SUP-ot is lehet bérelni. Tőle balra a kis mólótól indul a Reserl nevű elektromos sétahajó májustól szeptemberig.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!

Gyilkos-tó

Erdély egyik legszebb tava, a 983 m magasan fekvő Gyilkos-tó, egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban. A Gyilkos-tó név onnan ered, hogy a legenda szerint, mikor a hegy beleomlott a völgybe, az itt legeltető pásztorokat is maga alá temette, és az ő vérük festette vörösre a tó vizét. Székely hegycsúcsok, és csendes környék jellemző a tóra, amiben sem úszni, sem horgászni nem lehet, de csónakázni igen, így a vízről is felfedezhetjük a környéket. Félóra csónakázás általában 25 lej körül van.
Csónakázzunk Európa legszebb tavain!
Fotó: Tatár Attila
Képek forrása: Pixabay; Gyilkos-tó: Tatár Attila

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide