Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Egészségpark épült Mezőkövesden a Zsóry Fürdő mellett

2020. 10. 19. 14:04
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A fürdő főbejárata előtti, korábban parkolóként használt terület többfunkciós közösségi térré és egészségparkká alakult, amely kiegészül a szomszédos arborétumban kialakított futópályával, mezítlábas sétánnyal és sétautakkal.A fürdő főbejárata előtti, korábban parkolóként használt terület többfunkciós közösségi térré és egészségparkká alakult, amely kiegészül a szomszédos arborétumban kialakított futópályával, mezítlábas sétánnyal és sétautakkal.

A szemnek: 3D-s aszfaltrajzok és növénytorony

A közparkban a máshol is szokványos játszótér és szökőkút természetesen itt is megtalálható. A 3D-s aszfaltrajzok kifejezetten a fotósok kedvéért születtek, de a térség növény- és madárvilágát bemutató torony, amelyet nappal pára leng körbe, este pedig különleges megvilágítást kap.

A parkban található egy kávézó, egy információs pont, feltölthetjük az elektromos kerékpárjainkat és segwayt is kölcsönözhetünk.

 

Egészségpark épült Mezőkövesden a Zsóry Fürdő mellett

A testnek: jógatér, tai chi mező, energiakerékpárok és pétanque pálya

Az egészségparkban gondoltak azokra is, akik az utóbbi években évtizedekben egyre divatosabb keleti eredetű mozgásformákat gyakorolják. A jógatér és a tai chi mező az egyéni és a csoportos gyakorlásra egyaránt alkalmas.

 

A területen több ponton helyeztek el energiakerékpárokat. Akinek van otthon szobabiciklije, vagy járt már spinning edzésen, annak ezek ismerősek lesznek, azonban az előbbiektől annyiban különbözik, hogy a tekerés által termelt energiával itt működésbe tudjuk hozni a szökőkutat, illetve a 2 és 3D-s matyó motívumokat tudjuk életre kelteni.
 

 

A parkban egy pétanque pálya is helyet kapott. A tradicinális francia „labdajáték” kisebb társaságoknak jelent kikapcsolódást. Nagy előnye, hogy mivel könnyed testmozgással jár, minden korosztály kipróbálhatja.

 

A sok helyen megtalálható szabadtéri kondiparkot és futópályát itt is megtaláljuk, azonban itt valami pluszt is kapunk. A futópálya az arborétumon keresztül vezet, ami minden évszakban különleges élménnyé teszi a kocogást. A kondipark pedig egészségpontokkal egészül ki: a 8 táblával jelölt állapotfelmérő ponton a személyre szabott feladatok elvégzését követően mindenki képet kaphat állóképességéről, fizikai állapotáról, teljesítőképességről.

 

Ezzel a fejlesztéssel a fürdőt övező terület is igazi attrakcióvá vált, amiért akár önmagában is érdemes lehet egy kisebb kirándulást vagy kitérőt tenni. 
Fontos még tudni, hogy a park minden szolgáltatása ingyenesen igénybe vehető.

 

Ha egy kép többet mond ezer szónál, egy videó valószínűleg ezer képnél is többet mutat:
 
 
 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...