Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Elutazik? Így járnak a vonatok és a buszok az ünnepek alatt

2016. 12. 21. 19:50
Forrás: Turizmus.com
Útitárs
Amennyiben utazást tervez a téli szünetben, nem árt, ha tisztában van vele, hogyan változik a közösségi közlekedés menetrendje.
Karácsonykor két nap változik a vonatok forgalmi rendje: december 24-én még marad a szombati, viszont 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. A menetjegyek megváltásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni.

Az év utolsó és jövő év első napján nem változik a személyszállító vonatok forgalmi rendje: december 31-én, szilveszterkor szombati, január 1-jén vasárnapi ütem szerint közlekednek a vonatok. Január 2-án, hétfőn már a munkanapokon megszokott módon indulnak a vasúti járatok.


Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A Volánbusz tájékoztatás szerint december 24-én az utolsó autóbuszjáratok Budapestről 16 óra körül indulnak. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli autóbuszjáratok általában nem közlekednek. A két ünnep közötti tanítási szünetes munkanapokon egyes vonalakon csökkentett közlekedési rend érvényes! December 31-én az utolsó járatok általában nem közlekednek.

Szóljon hozzá