Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

2022. 08. 18. 08:25
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Szereti a különleges, régi európai városokat? Az egyedi, turisták által alig ismert helyeket? A hangulatos természeti látnivalókat, tavakat, vízeséseket? Európai úti cél válogatásunk akkor önnek szól.
Hvar, az egyik legősibb
Hvar-szigeten fekszik Hvar, az a horvát település Dalmácia tengerpartján, ahol találkozik a luxus mediterrán hangulat a gazdag történelmi kulturális örökséggel. A középkorban rendkívül fontos kikötővárosnak számított Hvar, mely a negyedik legnagyobb és második leghosszabb szigeten fekszik az Adrián. Európa egyik legrégibb települése, és legnaposabb szigete, itt található Dalmácia legnagyobb főtere, az egyik legrégebben épült európai templom, színházát 1612-ben nyitották meg. Az idősebb korosztálynak rengeteg kulturális nevezetességet és programot kínál a hely, a fiatalokat pedig pezsgő éjszakai élet várja.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

Burano, a legszínesebb
A Velencéhez tartozó Burano élénk színűre festett házairól, valamint csipkéiről híres. A legenda szerint a kis sziget legváltozatosabb színekben pompázó házai segítették a halászokat, hogy a színek alapján, ködös időben is könnyen hazataláljanak. Ha Velencébe utazunk, érdemes elhajózni a 7 km-re fekvő csodás szigetre.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

Kravica-vízesés, a mini Niagara
Bosznia-Hercegovina egyik legszebb természeti kincse a Kravica-vízesés, melyet mini Niagaraként is emlegetnek, 120 méter széles, legnagyobb magassága 26 méter. Mostarból vagy Dubrovnikból gyakran jönnek át a turisták strandolni nyári időszakban, piknikezni tavasszal ebben a hatalmas mészkő medencében. Cseppkőbarlangja is kötelező látnivaló, ha erre járunk, a bátrabbaknak pedig raftingolásra, kajakozásra is nyílik lehetőség.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

Skye-szigete, a legérintetlenebb
Skócia számtalan helye közül talán Skye, a Hebridák szigetcsoport 1656 km²-es szigete az, amit egyelőre teljesen érintetlenül hagyott az emberiség, így ha ide látogatunk, olyan érzésünk lehet, mintha egy teljesen más bolygón járnánk. Legmagasabb pontja 992 méter, régen viking fennhatóság alatt állt, ma főként halászatból, mezőgazdaságból, whisky lepárlásból élnek. A természetjárók egyik kedvence ez a festői, vadregényes, sziklás, hegyi európai desztináció. Különböző regények és filmek kedvenc helyszíne, legszebb látnivalója az Old Man of Storr, a magasba meredő Öregember-sziklák.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

Civita di Bagnoregio, a legnéptelenebb
Egy bájos középkori, etruszkok által 2500 éve alapított város Olaszországban Civita di Bagnoregio, manapság egyre csak néptelenedik a földrengések, földcsuszamlások gyakorisága miatt, körülbelül 10 embernek ad otthont, ezért hívják a „Haldokló város”-nak, de komor neve ellenére sok turista keresi fel évente a dombtetőre épült települést, amit a Tiberi-folyó völgyében felépített gyaloghídon érünk el, ahonnan lélegzetelállító a kilátás. Egy 14. századi palotát is kibérelhetünk a falu szívében, ami alatt barlangok, etruszk síremlékek húzódnak, kőből készült kandallója, mennyezeti gerendája még eredeti állapotában található, egy kisebb fokú modernizálást követően egy pezsgőfürdő, és egy fűtött medence is helyet kapott benne.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek

Ohridi-tó, a macedón Balaton
Macedónia ékszerdobozának is hívhatjuk az Ohridi-tavat, ami a Balkán-félsziget legrégebbi és legmélyebb tava, mely 5 millió éve keletkezett, és 155 méter mélységű. A város régebben fontos ortodox központnak számított, ezért találunk annyi bizánci stílusú templomot. Közülük egyértelműen kiemelkedik a kaneói Szent Jován templom a tó partján. A sziklán lábánál kanyargó cölöpökön lehet lemenni a partra, és strandolni a kellemes 24-25 fokos vízben nyáron. A 2000 méteres hegyek gyönyörű látványt nyújtanak, igazán képeslapra illő ez a város, és a tó is.
Európa gyönyörű helyszínei, amelyekről talán nem is tudta, hogy léteznek
Képek forrása: theculturetrip.com (2. 3. 7.), enjoyherzegovina.com (4.), exploraescocia.com (5.), oman-gp.deviantart.com (6.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Szerelmesek hétvégéje a Szigetköz szívében

Pihenjen Valentin hétvégén a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár szállodában; élje át a feltöltődés és kikapcsolódással egybekötött gyógyulás élményét! Megnézem