Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Európa legjobb vitorlázó helyszínei

2023. 08. 21. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az alábbi helyszínek nem csak természeti, történelmi, és kulturális kincsek Európában, hanem a világ legszebb vitorlázó célpontjai közé is tartoznak. Az exkluzív Cote’d Azurtól a Török Riviéráig számtalan festői partszakaszt találunk, amelyek tökéletes kondíciókkal várják a vitorlázás kedvelőit.

Görög-szigetvilág

A kristálytiszta kék víz és a több ezres nagyságú, változatos görög szigetvilág a vitorlázás fellegvárának számít. A látványos szépségű mediterrán országban a szezon márciustól-novemberig tart. A legnépszerűbb útvonalak közé tartoznak a Kükládok, Jón-szigetek, Saronic-szigetek, Szporádok-szigetcsoport és a Dodekán-szigetek, melyeket történelmi gazdagságuk miatt mindenképp megéri felkeresni, miután kikötöttünk. A fehér házairól, és szemet gyönyörködtető építészetéről híres Mykonos elragadó hangulatával, pezsgő éjszakai életével, Santorini mesés kilátásával, éttermeivel és sokszínű strandjaival csábít. Elképzelhető, hogy a családi vitorlázás közben ősrégi, ókori romok között úszkálhatunk, félreeső öblökben, távoli strandokon köthetünk ki, ahova csak hajózva juthatunk el. Festői halászfalvakban étkezhetünk, magunkba szívhatjuk a helyi kultúrát, tavasszal és ősszel délről-északra, míg nyáron északról-délre érdemes tervezni a kényelmes túravitorlázás útvonalát.
Európa legjobb vitorlázó helyszínei

Dél-Franciaország

A stílusos és napos Dél-Franciaország a lenyűgöző üdülőhelyekről, a gazdag életvitelről, művészetekkel teli tengerparti városokról ismert, vitorlázási útvonalai közül egyik lenyűgözőbb, mint a másik. Elegáns tengerparti városkái közül St.Tropez, Cannes, Nizza, Monte Carlo partjain mindenképp érdemes kikötni, mert modern kikötőik, pazar éttermeik, kellemes klímája, homokos tengerpartjaik, híres boraik, friss tengeri ételeik a legnagyobb vonzerői a térségnek. Közepesen erős, kiegyensúlyozott szél jellemző errefelé, zátonymentes partok mentén hajózhatunk jó széllel és nyugodt tengeren. A francia Riviérán számos regatta versenyt szerveznek az év során, a szezon májustól szeptemberig tart.
Európa legjobb vitorlázó helyszínei

Olasz Riviéra

A színpompás olasz tengerpart elbűvölő és régimódi, több ezer éves bájával, csillogó türkizkék vizével nyújt csodás vitorlásélményt, emellett magunkba szívhatjuk a kultúrát, a történelmet, és az olasz gasztronómia finom ízeit. Vadregényes vulkanikus szigetek, homokos, nyüzsgő partok, lakatlan öblök, zamatos borok, pizza és spagetti, 8600 km hosszúságú partszakasz. Indulhatunk az észak-olasz Grado városából, és bejárhatjuk Velencét és környékét. Livorno és Genova az igazi olasz Riviéra, Toszkánát sem érdemes kihagyni, a Nápolyi-öbölben hajózva mindenképpen látogassuk meg Capri-szigetét. Szardínia és Szicília szigete körül vitorlázva erősebb tengeráramlás vár ránk. Márciustól-novemberig használhatjuk ki a tenger adottságait.
Európa legjobb vitorlázó helyszínei

Török Riviéra

Törökország az egyik legnépszerűbb vitorlázási útvonal, a nyüzsgő Isztambultól, Marmaris kikötővárosáig. Az ország földrajzi és kulturális hidat képez Európa és Ázsia között, Kelet és Nyugat találkozása. Ideális hely a túravitorlázásra, Kusadasi-tól Antalya-ig 1000 mérföld hosszúságú part mellett vitorlázhatunk a mélykék, kristálytiszta vízben. Didim, Bodrum, Marmaris és Göcek számítanak a török vitorlás élet központjainak. A hajózási szezon áprilistól októberig élvezhető és ez Európa legdélibb hajózási helye.
Európa legjobb vitorlázó helyszínei

Horvátország

A csodálatos Adriai-tenger partján, a kulturális örökségekkel teli városok mentén, a különleges alakú szigetek mellett hajózva élvezhetjük a nyaralást. Az 5000 km hosszú partszakaszon sok-sok horgonyzó- és kikötőhelyet, elhagyatott, romantikus öblöket találhatunk. A szezon áprilistól-októberig is eltart, de augusztusban inkább szélcsendre készüljünk, tavasszal mérsékelt szelek jellemzik. A dalmát partvidéken ne hagyjuk ki Dubrovnik városát, Korcula buja szigeteit, Bisevot, ahol egyedülálló kék barlangot találunk, a paradicsomi Vis-szigetét, és a nemzeti parkokat, és a Kvarner-öböl hangulatos városkáit.
Európa legjobb vitorlázó helyszínei

Képek forrása: greece-is.com (2. kép), elegant-address.blogspot.com (3.), dbgcharter.com (4.), travelaway.me (5.), bareboatsailingholidays.com (6.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...