Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Európa legmelegebbje a szomszédban található

2016. 03. 14. 08:33
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kevesen tudják, hogy Horvátországot választva a tengerpartnál sokkal közelebb is csodákra bukkanhatunk. Olyanokra, amelyek még a kora tavaszi, zordabb időben is biztos felüdülést ígérnek.
Úti célunk ezúttal a délnyugati határszakasztól nem messze, Eszéktől (Osijek) alig 20 km-re fekvő Bizovac.

Több mint 90°C-os termálforrás

A szlavóniai síkságon, búza- és napraforgóföldekkel, kukoricatáblákkal körülkerített szelíd vidékén törnek fel a régen eltűnt Pannon tengerből megmaradt források. Bizovac a 20. század közepén lendült fel gazdaságilag, amikor olaj után kutatva felfeldezték a forró vizes forrást. Néhány évvel később felépítették a fürdőt, amely gyorsan népszerű lett, és mára sikeres pihenőparadicsommá fejlődött – medencék, aquapark és gyógyközpont is található itt. Minden eddig végzett vizsgálat egyöntetűen alátámasztja, hogy a Bizováci gyógyfürdő termál ásványi vize Európa legmelegebb hipertermikus kénes vize, hőmérséklete a 90°C-ot is meghaladja. Az ilyen összetételű hévizek igen ritkák a világban.

Élmény a család minden tagjának

A fürdő egyedülálló létesítményhez tartozik a többfunkciós Aquapolis fürdőkomplexum, a kilenc különböző nagyságú és kínálatú medencét, valamint egy csomó vízi attrakciót is felvonultató víziváros, amely számos lehetőséggel kecsegteti a fürdőzési élményre vágyókat. Vízi barlang, vízmasszázzsal felszerelt medence, 112 méteres aquagun, vízi gomba, valamint gyermek és félolimpiai medence is található itt. További kiegészítői a kavicsos napozó, foci-, kosárlabda-, kézilabda- és teniszpályák, homokos röplabda pályák és a korszerű játszótér.
Bizovaci Aquapolis a termálvíz mellett számos további lehetőséget nyújt a szabadidő kellemes eltöltésére (szauna, fitneszközpont, csúszda). A fürdő kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódást jelent, hiszen adottságainak köszönhetően kitűnő lehetőséget biztosít kirándulni vágyó családok, diákcsoportok, cégek részére, de akár a romantikára vágyó pároknak is kitűnő választás.

Fürdőzés után vacsora Eszéken

Lazítás után jól esik egy séta, majd egy kellemes vacsora. Mindkettőre kitűnő lehetősége kínál a Bizovactól 18 km-re fekvő Eszék városa. A történelmi emlékek, a látnivalók és a szlavóniai konyha biztosan nem okoz csalódást senkinek. A Dráva-híd után jobbra már látszik a várrendszer, amely külsőleg leginkább a komáromi erődre hasonlít. A folyó felől vaskos falak védik a belső területet, amelynek macskaköves, zegzugos utcáin a felújított épületek mellett még igazi patinás házakat is lehet látni. A belváros sétálóutcája a vártól északnyugatra, ugyancsak a Drávához közel található, az autós forgalom még hétköznapokon is csekély. Ha pedig a séta is megvolt, Szlavónia gasztronómiája nagyon izgalmas kalandokat kínál: igazi különlegességnek számít a kulen, vagy a szlavón kolbász, gyakori előétel a prsut (szárított sonka olívabogyóval), de népszerű a paprikából készülő ajvár is.

Szóljon hozzá