Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Európa lélegzetelállító úti céljai

2024. 03. 04. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Utazzunk el – ha úgy tetszik, akár gondolatban – Európa legkeletibb és legnyugatibb pontjára, keressük meg kontinensünk legszínesebb városait, foglaljunk szállást a fjordok tövében a messzi északon, és élvezzük ki a legkülönlegesebb még felfedezésre váró helyeket. Íme, egy kis kedvcsináló tavaszi álmodozáshoz.

Norvégia, a lélegzetelállító kilátások országa

Az északi ország végtelen erdői, fjordjai és hegységei, a festői városok és az északi fény mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Norvégia Európa egyik legérdekesebb helyszíne. A Trolltunga, azaz a „troll nyelve” az egyik leghíresebb és legszebb szikla Odda városában, amely 700 méter magasan helyezkedik el a Ringedalsvatnet-tó felett.
Európa lélegzetelállító úti céljai
Tavasztól, amikor már olvad a hó, látogathatóvá válik, de túracipő javasolt, ugyanis a program irányonként 4-5 órányi túrázást is magába foglal a sziklák között, összesen 900 méternyi szintkülönbséggel. A világ egyik legszebb vonatútját 867 méter magasan találjuk Flam település közelében, mély hasadékokon, havas csúcsok, és gyönyörű vízesések között kering a vonat. Válasszunk autentikus, üvegfalú, a város zajától elzárt faházikót szállásunk helyszínéül, melyek elhelyezkedése, vagy építészeti megoldása, kifogástalan kényelme örök élmény marad, és egy szállodával össze sem hasonlítható.
Európa lélegzetelállító úti céljai

Legszínesebb olasz városok

A Velencéhez tartozó kis sziget, Burano nevezetességei, a 16. századtól létező csipkekészítés mellett, egyértelműen az élénk színűre festett házai. Egy legenda szerint a házak tarka színei segítették a halászokat, hogy a színek alapján ködös időben is könnyen hazataláljanak. Ha Velencébe utazunk, érdemes elhajózni a 7 km-re fekvő csodás szigetre. Olaszország egyik legszínesebb vidéke, a Cinque Terre az Unesco világörökségi listáján is helyet kapott. A sziklákra épült 5 település Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare együttese jelenti a Cinque Terret. A világ egyik leglátványosabb partvidéke része Olaszország legkisebb Nemzeti Parkjának is, évente 15 millió turista látogatja meg a Ligur-tenger és a hegyvidék közt elterülő csoda helyet. Aki Toszkánába látogat, annak kötelező térség.
Európa lélegzetelállító úti céljai
Burano

A világ végén, de még Európában

A Portugáliához tartozó Azori-szigetek Lisszabontól 1500 km távolságra helyezkednek el, az Atlanti-óceáni szigetvilág, Makaronézia egyik legcsodálatosabb helye. Itt van Európa nyugati határa: a Flores-szigethez tartozó kis szikladarab, az Ilhéu do Monchique hivatalosan is Európa legnyugatibb pontja. 9 szigete 3 csoportban helyezkedik el, ha a sziget kultúrája érdekel, Terceirát látogassuk meg, ha inkább hegyet másznánk, Pico-szigetén 2351 méter magasra törhetünk. Santa Marian fehér homokos tengerparton strandolhatunk, de a legzöldebb egyértelműen Flores, ahol szurdokok-kanyonok színesítik a tájat. Graciosa szigetén az egykori vulkán krátere helyén létrejött hatalmas kénbarlang, melynek mélyén egy kénes vizű tó van. Különleges természeti szépségekkel teli hely, mely minden természetimádó vágya lehet, egy viszonylag rejtett gyöngyszem, amely megfizethető és nagyrészt felfedezetlen.
Európa lélegzetelállító úti céljai
Azori

Ázsia is, Európa is

A bájos macskaköves óváros, az ízletes ételek és italok, stílusos szállodák Tbiliszi legnagyobb vonzerejének számítanak. A festői Mtkvari-folyó völgyében elhelyezkedő grúz főváros furcsa, csodálatos és teljesen egyedülálló - a stílusok és korszakok kivételes egyvelege, a perzsa stílusú fürdőházak a díszes örmény templomok mellett a szovjet gyárak is megtalálhatóak. Narikalában egy 4. századi erőd maradványai között sétálva az egész város panorámája a szemünk elé tárul majd. A Szentháromság katedrális a város szimbóluma, a 103 méter magas kupola igazán impozáns látvány, arany teteje messziről csillog a napsütésben. A folyóparton már a modern épületek kerülnek előtérbe, ezért a városkép meglehetősen vegyes. Európa legkeletibb pontján a vendéglátás is messze földön híres. Ha még egy kicsit élveznénk a telet, akkor akár ötezer méteres magasságokban síelhetünk, de ha már a meleget kívánjuk, tengerparton és sivatagban is sétálhatunk.
Európa lélegzetelállító úti céljai
Képek forrása: huffpost.com (nyitókép, fejezet: Portugália), theculturetrip.com (2. kép, 3. kép), houstoniamag.com (4. kép), travelaway.me (5. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide