Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

2023. 10. 18. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Hivatalos királyi rezidencia, egy több ezer hektáros nyári birtok, a legnagyobb középkori gótikus épület, és Disneyland ihletője is helyet kapott azon a listán, ami megpróbálja összeválogatni kontinensünk legszebb várait és kastélyait.

Angyalvár, Olaszország

Róma egyik legfőbb és legszebb nevezetessége Hadrianus császár síremléke, a Tevere folyó partján elterülő 48 méter magas Angyalvár. 135-139 között építették fel, és egészen az újkorig börtönként funkcionált. Nevét az 590-ben pusztító pestisjárvány idején kapta, mivel a legenda szerint I. Gergely pápa meglátta a vár tetején Szent Mihály arkangyalt, amint kardjával jelzi a járvány végét. 1933 óta múzeumként működik, de híres még arról is, hogy itt forgatták a népszerű Angyalok és démonok című film jeleneteit.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Egri vár 

1552-ben Dobó István, várkapitány parancsnoksága alatt verték vissza az Oszmán Birodalom seregét az egri várban, amely 1260 körül épült a Várhegyen 180 méteres magasságban. A vár rekonstrukciója 2014-ben zárult. Népszerűségét elsősorban Gárdonyi Géza: Egri csillagok című könyvének köszönheti. Érdekes vártörténeti és börtönkiállítást látogathatunk, a Hősök termében Dobó István szarkofágja áll, alagútjaiban a hőmérséklet nem haladja meg a 12 fokot.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Avignon, Franciaország

A legnagyobb középkori gótikus épület az avignoni Pápai palota Franciaországban, mely erődként és palotaként is szolgált egyszerre, a 14. században a nyugati kereszténység központja volt, és 6 pápát is választottak itt. Ma már az UNESCO Világörökség részét képezi. Impozáns mérete és a sziklák felé irányulása miatt dominálja a várost és nagyon távolról is látható.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Neuschwanstein, Németország

Új Hattyúkő kastélynak fordíthatjuk az egyik legszebb, legnépszerűbb bajor kastélyt, a neuschwansteinit, amit évente 1,5 millióan látogatnak. II. Lajos, Bajorország királya építtette gyerekkori álmainak megvalósítására 940 méteres magasságban Schwangau településen a Pöllat-szurdok szikláján. A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély fő kapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. Érdekesség még, hogy Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Schönbrunn, Ausztria

Az osztrákok leghíresebb császári palotája, a barokk stílusú schönbrunni kastély, az ország legismertebb műemléke, évente másfél millió látogató keresi fel 1441 helységgel rendelkező kastélyát, a parkot további 5,2 milliónyian tekintik meg. A telek 1569-ben került a Habsburgok birtokába, 1743 után Mária Terézia teljes mértékben átalakíttatta. Történelmi jelentőségének, egyedülálló épületegyüttesének és pompás berendezésének köszönhetően az UNESCO világörökségi helyszíne.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Versailles, Franciaország

Párizs meseszép elővárosában találjuk a francia királyok egykori lakhelyét, a Napkirály rezidenciáját, a 700 szobás versailles-i kastélyt. Az európai kastélyépítészet csúcspontjának is nevezik, klasszikus stílusban, impozáns kertekkel épült, és 787 hektáros területen fekszik az évente 15 millió látogatót vonzó palota. 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek listáján is szerepel.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Sintra, Portugália   

A portugál Neuschwansteinnek nevezik a portugál királyok nyári székhelyét, a 19. századi romantikus építészet egyik legszebb helyszínét, ami egy szirten található, romos, elhagyott kolostor helyére épült. Körülötte 200 hektáros park terül el, amit a világ minden tájáról érkező 500 különféle növénnyel ültettek be. A kilencemeletnyi mély kút kialakításánál a legendák szerint Dante Isteni színjátéka játszott fontos szerepet. 1995 óta az UNESCO Világörökség része.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Buckingham palota, Anglia

A brit uralkodók hivatalos rezidenciáját neoklasszicista stílusban építették 76 éven keresztül London belvárosában, mely a Királyi Gyűjtemény páratlan darabjaival van berendezve. Kétemeletes, 775 szobás, ebből 19 látogatható borsos áron, délelőttönként pedig a rezidencia előtti téren nézhetjük minden nap a kihagyhatatlan őrségváltást. Évente 50 000 látogatót fogad bankettek, díszvacsorák, kerti partik, illetve egyéb rendezvények alkalmából a híres épület.
Európa nyolc lenyűgöző vára és kastélya

Képek forrása: puzzlewarehouse.com (nyitókép), pixabay (2. kép), Szinok Gábor (3. kép), bonadvisor.com (4. kép), puzzlewarehouse.com (5. kép), panoramatours.com (6. kép), boutiquebiketours.com (7. kép), hometown-lisbon.com (8. kép), viajejet.com (9. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Téli wellness a Balatonnál

Látogasson el Zamárdiba, a Wellamarin Hotelbe és töltsön el néhány pihentető napot. A hotel állandó programkínálatában számos alternatíva nyílik az aktív időtöltésre vagy épp egy kis lazításra.Megnézem