Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Egri Vár

Eger
További információ
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Az Egri Vár említésekor általában Dobó István neve és a törökökkel vívott csata jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen az ehhez fűződő leghíresebb esemény az 1552-es ostrom, amikor a magyarok mintegy harmincszoros túlerővel szemben védték meg a várat. Ennek tiszteletére rendezik meg minden év október 17-én az Egri Vár Napját.
Ha idelátogatunk, ne hagyjuk ki a vár északnyugati részén álló püspöki palotát, a fő esperes gótikus tárházát és a Képtárat. E mellett megnézhetjük a lenyűgöző díszfegyvergyűjteményt vagy a Szent István király korától a Rákóczi-szabadságharcig az Egri Vár történetét bemutató kiállítást is. Az Egri Vár több mint történelmi emlék: egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Egerben

Kattintson ide és nézze meg, melyik szálláshelyen mennyiért tud megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Hotel Eger & Park****

Eger
Fürdő a közelben: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
További szállások
Közeli látnivalók
Egri minaret
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Kopcsik Marcipánia
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Város a város alatt
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Részletek

Programajánló