Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Egri Vár

Eger
További információ
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Az Egri Vár említésekor általában Dobó István neve és a törökökkel vívott csata jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen az ehhez fűződő leghíresebb esemény az 1552-es ostrom, amikor a magyarok mintegy harmincszoros túlerővel szemben védték meg a várat. Ennek tiszteletére rendezik meg minden év október 17-én az Egri Vár Napját.
Ha idelátogatunk, ne hagyjuk ki a vár északnyugati részén álló püspöki palotát, a fő esperes gótikus tárházát és a Képtárat. E mellett megnézhetjük a lenyűgöző díszfegyvergyűjteményt vagy a Szent István király korától a Rákóczi-szabadságharcig az Egri Vár történetét bemutató kiállítást is. Az Egri Vár több mint történelmi emlék: egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. 

Nézze meg az Egri vár 360 fokos képeit!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).
 

Tekintse meg az Egri várról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...