Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Egri Vár

Eger
További információ
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Az Egri Vár említésekor általában Dobó István neve és a törökökkel vívott csata jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen az ehhez fűződő leghíresebb esemény az 1552-es ostrom, amikor a magyarok mintegy harmincszoros túlerővel szemben védték meg a várat. Ennek tiszteletére rendezik meg minden év október 17-én az Egri Vár Napját.
Ha idelátogatunk, ne hagyjuk ki a vár északnyugati részén álló püspöki palotát, a fő esperes gótikus tárházát és a Képtárat. E mellett megnézhetjük a lenyűgöző díszfegyvergyűjteményt vagy a Szent István király korától a Rákóczi-szabadságharcig az Egri Vár történetét bemutató kiállítást is. Az Egri Vár több mint történelmi emlék: egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. 

Nézze meg az Egri vár 360 fokos képeit!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).
 

Tekintse meg az Egri várról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Egerben

Kattintson ide és nézze meg, melyik szálláshelyen mennyiért tud megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Hotel Eger & Park****

Eger
Fürdő a közelben: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Kopcsik Marcipánia
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Egri minaret
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Egri bazilika
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
Részletek

Programajánló
További programok