Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Egri Vár

Eger
További információ
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Az Egri Vár említésekor általában Dobó István neve és a törökökkel vívott csata jut eszünkbe. Nem véletlenül, hiszen az ehhez fűződő leghíresebb esemény az 1552-es ostrom, amikor a magyarok mintegy harmincszoros túlerővel szemben védték meg a várat. Ennek tiszteletére rendezik meg minden év október 17-én az Egri Vár Napját.
Ha idelátogatunk, ne hagyjuk ki a vár északnyugati részén álló püspöki palotát, a fő esperes gótikus tárházát és a Képtárat. E mellett megnézhetjük a lenyűgöző díszfegyvergyűjteményt vagy a Szent István király korától a Rákóczi-szabadságharcig az Egri Vár történetét bemutató kiállítást is. Az Egri Vár több mint történelmi emlék: egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Flóra***

Eger
Közvetlen átjárás: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
gyógygyógy
További szállások
Közeli látnivalók
Egri minaret
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Kopcsik Marcipánia
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Város a város alatt
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Részletek

Programajánló