Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!

2017. 06. 15. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Jártak már a Szigetközben? Ha természetközeli, romantikus, de egyben vadregényes pihenésre vágynak, itt jó helyen járnak. Minőségi kerékpárutak, csodaszép természeti környezet, termálfürdők, hangulatos városok és nyugalmat árasztó falvak várják, hogy felfedezzük őket.

A Duna ajándéka

Hazánk egyik legszebb tájegységét, legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna által körülölelt Szigetközt nem véletlenül nevezik a Duna ajándékának, hiszen a térséget a folyók hordaléka építette fel. Majd két és fél millió évvel ezelőtt a Morva, a Rába, a Vág, Nyitra és Duna folyók ősei áttörtek az Alpokon és a Kárpátokon, majd lelassulva hordalékokkal borították el a mai Kisalföld területét. Az évszázadok során zátonyok, kúpok, szigetek alakultak ki, sok-sok apró ágra szakítva a folyókat, így alakult ki a Kisalföld északi részének szövevényes, változatos és titokzatos szigetvilága.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!

Halak, madarak, hódok és nyolcszáz kilométernyi vízi út

A terület máig őrzi az ősi vízi világ jó részét, melyen keresztül közel nyolcszáz kilométer vízi út vezet, ezt az ide-oda kanyargó, rövidebb-hosszabb folyóágak, holtágak számtalan szigetre osztják. A Szigetköz élővilága számos ritka hazai fajt, másutt már nem látható életközösséget is megőrzött, a Duna menti tölgy-, kőris-, és szilfaerdők szép maradványai találhatók itt.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
Az időszakosan kiszáradó tavacskák, feltöltődő mellékágak nagyon sok védett vízi- és ragadozó madárnak, kétéltűnek és emlősnek adnak otthont. A térség különlegessége, hogy Magyarországon itt telepedett meg legnagyobb számban a száz éve kihalt hód is. A horgászok és halrajongók számára is igazi paradicsom a környék, hiszen a hazai halfajok majdnem 80 %-a megtalálható a térségben. Ha tehetik, érdemes hajóval, csónakkal vagy kerékpárral bejárni a vidéket, hiszen olyan természeti csodákat, növényeket és állatokat láthat itt az ember, amelyeket sehol máshoz az országban.

Tökéletes választás vízitúrához

Az öreg Duna és a Mosoni-Duna ölelésében fekvő Szigetköz a vízitúrázók paradicsoma. A táj rendkívül változatos, így szinte mindenféle stílusú evezős kirándulás megvalósítható a környéken. Vannak leágazások, ahol szinte állóvizet találunk, de a kalandvágyóknak az erős sodrású szakaszokat sem kell nélkülözniük.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
A Szigetköznél kevés jobb hely van arra, hogy a kezdők örökre megszeressék a vízitúrázás élményét. Ha valaki a kényelmesebb megoldást választaná, csendes sétahajóról is megcsodálhatja a Szigetköz élővilágát és élvezheti a védett természeti értékek zavartalan nyugalmát.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
Diamant Hotel, Szigetköz****superior

Családi kerékpáros kiránduláshoz ideális választás

A kerékpárosok is megtalálják a számításukat a területen. A térségben jó minőségű bicikliúton tekerhetnek ráadásul a Szigetköz falvai közel vannak egymáshoz, és mindegyik kínál valamilyen látnivalót. A kerékpár útvonal árnyas fasorokon és gyönyörű mezőkön át vezet, s mivel a szintkülönbség minimális, egy nap alatt könnyedén teljesíthető akár egy ötven-hatvan kilométeres túra is. A szigetek, árterek nagy része természetvédelmi terület, a folyót végig erdő kíséri, a parton olyan vízimadarakban gyönyörködhetünk, mint a szürke gém, a kócsag, a kormorán, vagy ha szerencsénk van, a jégmadár.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!

Érdemes több napra érkezni

Mivel a térség rengeteg látnivalót és túraútvonalat kínál, érdemes több napra érkezni a Szigetköz vidékére. Túrázáshoz is kiváló kiindulópont, de nyugodt pihenéshez is remek választás Dunakiliti, amely a felső Szigetköz Öreg-Dunához közeli oldalán helyezkedik el. Aki a természethez közel, szinte a folyókkal szabdalt ártér részeként kialakított parkban szeretne pihenni, annak remek lehetőséget kínál a Diamant Hotel, Szigetköz****.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
Diamant Hotel, Szigetköz****superior
A szálloda a vízparti természeti környezet nyugalmát, de egyben a modern, színvonalas szolgáltatások kényelmét is kínálja.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
Diamant Hotel, Szigetköz****superior
Az óriási parkkal, pihenőrésszel és wellness részleggel rendelkező hotel páratlanul szép Duna-parti fekvésével azonnal elkápráztatja az ideérkező vendégeket, remek kiindulási pontot jelent a szigetköz felfedezéséhez és békés, nyugodt pihenést a túrákról hazatérve.
Fedezzük fel a Szigetköz titokzatos világát!
Diamant Hotel, Szigetköz****superior
Cikkünket a Diamant Hotel, Szigetköz****superior, Conference, Spa & Family Resort támogatta.
Borítókép: Diamant Hotel, Szigetköz****

Szállásajánló
vízpartvízpart
wellnesswellness
gyermekbarátgyermekbarát
természetközelitermészetközeli
aktív és sportaktív és sport