Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Hamarosan felépül a világ legnagyobb víz alatti étterme - látványtervek

2017. 11. 29. 19:29
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Elköltene egy ízletes vacsorát 5 méterrel a tengerszint alatt? Avagy, vajon milyen érzés lehet a halakkal vacsorázni? Norvégia déli csúcsában lévő Lindesnes településen járók nemsokára megtudhatják majd.
A nem mindennapi turisztikai látványosságnak is beillő objektum építési munkálatai 2018 februárjában kezdődnek. Az „Under” Európa első, és a világ legnagyobb víz alatti étterme lesz. A kivitelező, a díjnyertes Snøhetta építészeti cég, többek között a Nemzeti Opera & Balett és a Bibliotheca Alexandrin építőjeként ismert.
A cég nagyon látványos terveket készített. Ezeken egy hatalmas téglatestet láthatunk, amelyiknek az egyik vége a tengerbe csúszott, ahol egy monumentális üvegfalon keresztül nyílik panorámás kilátást a tengerre, pontosabban a tenger mélyébe. A tenger nyüzsgő életét csodáló vendégek víz alatti élményeinek fokozásra különböző „trükkökkel” (világítás, hang és illatok) csalogatják a közelbe a tenger lakóit.
 
Kattintson a galériára, és szemlélje meg a víz alatti étterem parádés látványterveit!
A háromszintes étteremben, mely egyszerre 100 főt tud majd befogadni, nemcsak a tenger gyümölcseiből készült ételeket szolgálnak fel, a környező szigetvilág vadon élő juhai, tengeri madarai is étlapra kerülnek majd.
Norvégia attrakciója várhatóan 2019-ben nyílik meg a nyilvánosság számára.

Szóljon hozzá