Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni

2017. 07. 23. 20:47
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Erdély gyönyörű vidékei télen-nyáron elkápráztatják a turistákat. A kirándulás vagy városnézés megkoronázásaként érdemes kipróbálni a térség gyönyörű fürdőhelyeit is.
Az erdélyi Déva várának balladáját sokan ismerik, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy fantasztikus fürdőkomplexum is várja az idelátogatókat, amely felszereltségének köszönhetően a fiatalok és idősek kedvence is lehet. Néhány éve épült fel az élményfürdő, az Aqualand, amely hét különböző méretű és mélységű medencéjével a legmodernebb erdélyi fürdők egyike. A fürdőbe lépve az első, amely lenyűgöz: a fantasztikus tér, hiszen a medencék környezetében 1500 m2 fűtött padlóval ellátott pihenőterület várja a vendégeket. A dévai Aqualandban kicsik és nagyok is találnak kedvükre valót, van hullámfürdő, úszómedence és pezsgőfürdő is, az élményfürdőben pedig a legmodernebb hangulatos berendezések, gombazuhanyok, hidromasszázsok teszik kellemesebbé a fürdőzést. A gyerekeket pancsolók és csúszdák, a felnőtteket szaunák és wellness kezelések várják.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
A jól ismert parajdi sót nevezhetnénk Székelyföld szürke aranyának is, hiszen 84 féle ásványi anyagot, valamint őstengeri iszapot tartalmaz. A 2015-ben nyitott Parajdi Wellness központban is a só gyógyító erejére alapoznak. A komplexum leg­na­gyobb kin­cse a ma­gas só- és ás­vá­nyi anyag tar­ta­lom­mal ren­del­ke­ző 1000 méter mélyen fakadó ter­málvíz, melynek jó­té­kony ha­tá­sa­it leginkább a moz­gás­szer­vi, ízü­le­ti betegségekben szenvedők értékelik, de bőrgyógyászati és női bajok esetén is hatékony. Széles körű wellness szolgáltatások, egészségtudatos életmódot népszerűsítő előadások és óriási zöld terület várja az ideérkezőket.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
Félixfürdő is Erdély legrégebbi fürdőinek egyike, az itt feltörő vizet Európa leggazdagabb hévízforrásának tartják. Naponta több mint 17 millió liter 49°C-os, kénes, szén-dioxidos, nátriumos, káliumos víz tör itt elő a földből, amely rendkívül hatékonyan kezeli a reumás és mozgásszervi panaszokat, de idegrendszeri betegségekre, valamint nőgyógyászati problémákra is ajánlják. Azok is jól választanak, akik egyszerűen csak pihenni szeretnének Félixfürdőn, hiszen relaxációs és wellness medencék, gyermekpancsolók, egy ötpályás vízi csúszda és szabadtéri sportolási lehetőség várja az idelátogató turistákat. A kedvező klímának köszönhetően a Félixfürdő környéki meleg vizű tavakban – ahogyan Hévízen – csodás látványt nyújt a színes tavirózsa, amelyet még a törökök honosítottak meg Nagyvárad környékén.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
A kirándulók kedvenc állomása Maroshévíz is, amely a Gyergyói-, a Görgényi- és a Kelemen-havasok között fekszik, és területén langyos szénsavas ásványvizek törnek a felszínre. Az itt található Bánffy és Urmánczy fürdő régen nemesi családok tulajdona volt, a kommunista évek alatt sokáig csak romlott az állapotuk, de az elmúlt években hatékony felújításba kezdtek, amelyeknek köszönhetően ma már modern, sokrétű szolgáltatással várják a vendégeket. A maroshévízi vizeket belsőleg elsősorban gyomorbántalmak kezelésére, a fürdőzést szív- és érrendszeri megbetegedések, ill. magas vérnyomás gyógyítására ajánlják.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
A fesztiváljáról is híres Tusnádfürdő Hargita megye legdélebbi fekvésű, egyik legkisebb, mégis világszerte ismert városa. Az Európa-hírű gyógyfürdő és üdülőtelep 1968-ban emelkedett városi rangra. Tusnádfürdõ és környékének természeti adottságai – változatos vegyi összetételű borvizek, mofetták, tiszta levegő és lebilincselő táj – azonnal meggyőzik a turistákat. Az itteni víz hatékony „gyógyszere” a szív- és érrendszeri, a gyomor-, bél-, mozgásszervi bántalmaknak. Nagyon népszerű és ismert pihenőhely, hiszen Hargita megye legszebb magaslati fürdőhelyeinek egyike.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
Bálványosfürdő gyönyörű környezetben fekvő, magashegyi üdülőhely, amelyet Kézdivásárhelytől kb. fél óra autóútra találunk. Körös-körül erdővel borított hegycsúcsok övezik, ezek közül tör fel a szén-dioxid és kéntartalmú víz, amelyet ivókúraként is ajánlanak a szakemberek. Helyi „specialitást” jelentenek a száraz gázfürdők, a mofetták, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők gyógyulását szolgálják. A vidék Délkelet-Erdély egyik leghíresebb gyógyfürdője, az évszázadok során megfordultak itt a leghíresebb hazai és nemzetközi tudósok és művészek is. A fürdőknek sajnos mára csak egy kisebb része működik, de jó hír, hogy megkezdődött az újjáépítés, ráadásul a csend, az ózondús levegő és a hely atmoszférája kárpótol minden luxusért.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
Szováta fürdője a jól ismert Medve-tó partján épült. A múlt századfordulón festői szépségű favillákat építettek a tó körül, amelyek ma is ámulatba ejtik az utazókat. A Medve-tavat magas sótartalma miatt gyakran „Erdély Holt-tengerének” is nevezik, semmihez sem hasonlítható élményt jelent a víz felszínén lebegve gyönyörködni a festői környezetben.  A tó hőmérséklete nyáron eléri a 35°C-ot is, a sós víz pedig jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre és egyes bőrbetegségekre is. Antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai miatt a tóból nyert iszapot pakolás formájában is előszeretettel alkalmazzák.
Hét csodás fürdő, amelyet Erdélyben járva muszáj felkeresni
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi feltöltődés a Tiszától karnyújtásnyira!

A Martfű Hotel Thermal Spa kényelmes szobáival, közvetlen fürdő- és wellness összeköttetéssel élményekben gazdag feltöltődést kínál ősszel is! Kedvezményes csomagajánlatok: Együtt a család, Márton-napi pihenés, Senior felfrissülés. Kérjen ajánlatot! Megnézem