Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

2024. 05. 02. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mikor valláshoz kapcsolódó helyeket, épületeket látogatunk meg, spirituális tájakat, zarándokközpontokat fedezünk fel, akkor úgy érezhetjük, hogy a test, a szellem, és a lélek teljes összhangba kerül egymással. Legyen ez a világ legősibb városában, legkisebb országában, legmagasabb vagy leghidegebb pontján a Földnek.

Jeruzsálem

A világ egyik legősibb városát a judaizmus, a kereszténység és az iszlám is szent városként tartja számon, ezért az ide érkezők leginkább a bibliai szent helyeket keresik. A fallal körülvett Óvárosban érdemes végigmenni az 1 km hosszúságú keresztúton, a feltámadás helyére, a város legfontosabb zarándokhelyére, a Szent Sír Bazilikáig. A leglátványosabb épület kétségtelenül a Sziklamecset, mely az ott látható hatalmas szikláról kapta, amely Jeruzsálemet szent várossá teszi. A Sziklamecset az iszlám négy csodája közül a harmadik, és a muszlimok hite szerint erről a szikláról hangzik el az utolsó ítélet is. A zsidó vallás legszentebb helye a Templom-hegyi Szentélyek Szentélye, ehhez tartozik a Siratófal, de kihagyhatatlan az utolsó vacsora helye is.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Mekka

Ami a keresztényeknek Jeruzsálem, az a muszlimoknak Mekka városa Szaúd-Arábiában, ahova egyszer az életükben kötelező elzarándokolniuk, ez az iszlám ötödik alappillére is. Évente több mint három millió zarándok érkezik ide, hogy hétszer körbejárják és megcsókolják a Kába követ, ami 12 méter hosszú, 10 méter széles, 15 méter magas. A Fekete Kő valószínűleg egy meteorit darabja, amit a hagyomány szerint Allah küldött az Édenkertbe. A nem-muszlimok számára azonban tilos látogatni Szaúd-Arábia két legfontosabb és legérdekesebb látnivalóját.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Vatikán

Vatikánváros a katolikus egyház állama, és a világ legkisebb országa is, mind területileg, mind lakosságilag, államfője pedig maga a pápa. Itt találjuk a világ egyik legizgalmasabb gyűjteményét, a Vatikáni Múzeumot, a látványos Szent Péter teret, és a gyönyörű Szent Péter-bazilikát, a római katolikus egyház első számú szentélyét, a négy nagy bazilika egyikét, a világ második legnagyobb keresztény templomát. Befogadóképessége 60.000 fő, 211 méter hosszú, 132 méter magas, és Szent Péter apostol sírjára építették. A pápa magánkápolnája a Sixtus-kápolna, ahol az új pápát is választják, mennyezetfreskóját maga Michelangelo festette, és ez a világ egyik legismertebb alkotása, és legnagyobb freskója.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Tibet, Nepál, Mount Everest

A Föld legmagasabban fekvő területe, a „világ teteje”, a buddhista vallású Tibet, 4900 méter magasan van. A világon nincs még olyan ország, ahol olyan sűrűn egymás közelében lennének az Unesco világörökségi helyszínei, mint a hindu Nepálban. Egy felettébb misztikus hely, ahol 15 km-en belül 7 világörökségi helyet is felfedezhetünk, annak ellenére, hogy Ázsia egyik legfejletlenebb országa. Tibeti eredetű a Csomolungma kifejezés, melynek jelentése, ’A Föld Istenasszonya”. Így hívják Ázsiában a 8848 méter magas Mount Everestet, a Föld legmagasabb helyét, a Himalája hegység részét. 1924-ben kísérelték meg először megmászni, de soha nem tértek vissza. Az első nő 1975-ben jutott fel, egy nepáli serpa pedig már 21 alkalommal mászta meg a hegyet.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Egyiptom

Időszámításunk előtt 3000-ben a Nílus völgyében alakult ki az ókori Egyiptom, az ókor egyik legfejlettebb civilizációja, és 3000 évig állt fenn. Az ókori birodalom monumentális épületeit mindenképp látnia kell annak, aki szereti, hogy szemei előtt megelevenedik a történelem. Ilyenek például a gízai piramisok, a nagy szfinx és a karnaki templom. Esetleg a romvárosok, úgy mint Memphisz, Théba és Ahet-Aton és a temetők, például a Királyok völgye, a Királynék völgye és Dejr el-Bahari. A gízai piramisokat i.e. 2600-2500 között építették, és a 3 piramisból az egyik a világ hét csodája közé tartozik.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Alaszka

A hó és a jég mesebirodalma, nyáron egész elviselhető klímájú terület „az Isten háta mögött”, az Amerikai Egyesült Államok tagállama. Felfedezője egy orosz megbízással útnak induló dán származású férfi volt, ezt követően orosz fennhatóság alá került, majd a krími háborút követően az oroszok eladták Amerikának. Sarkvidéki régiója az északi sarkkörön túl fekszik, de elég sokan élnek itt, embert próbáló körülmények között, mert itt vannak Alaszka olajmezői. Csodaszép és változatos tájak, érintetlen természet, spirituális légkör, a természetkedvelők igazi paradicsoma.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Machu Picchu

Az Inka Birodalom Romvárosa, Peru legfontosabb nevezetessége, az Andok hegyláncai között 2400 méter magasan egy magashegyi fennsíkon, nehezen megközelíthető, festői helyen bújik meg, 1450 körül építették. 2007 óta a világ új hét csodájának egyike. A kutatók szerint nem igazi város volt, hanem inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló 32 592 hektáros komplexum, ahol a Nap különleges tiszteletének nyomai is felfedezhetők. Kötőanyag nélkül összerakott csodálatos mészkőépületekből áll. Napi 2200 látogatója van, akik helikopterrel, vagy négy napos gyaloglással közelítik meg a helyszínt.
Hét spirituális hely, ahol igazán feltöltődhetünk

Képek forrása: kimkim.com (nyitókép), alfahir.hu (2. kép), klingenburg-usa.com (3.), michaelthomas.soup.io (4.), financialtribune.com (5.), ridikul.hu (6.), letsbewild.com (7.), outsidego.com (8.)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...