Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hogyan kell optimálisan csomagolni egy utazáshoz?

2021. 08. 23. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Most értesültél arról, hogy hamarosan utazol? Gratulálunk, remek érzés lehet. A repülőjegyek tehát le vannak foglalva, a naptárban meg vannak jelölve a várva várt dátumok. Hát, akkor lassan következhet a pánik, hogy mit vigyél, mibe csomagolj és mikor kezdj el pakolni a kiruccanáshoz. Íme néhány dolog, amit nem árt figyelembe venni!

Milyen típusú poggyászt vigyek magammal?

Ennek a témának a helyes megválaszolása azért jórészt annak függvénye, hogy hova és mivel mész. Néhány nappal az út előtt a biztonság kedvéért tégy egy főpróbát, csekkold le az utazótáskákat. Nyilvánvaló, hogy minden tervezett holminak el kell férnie, de ezen kívül fontos lehet a súlykérdés, illetve a bőröndök és kézipoggyászok mennyiségi kvótája is. Fordíts rá figyelmet, hogy mindezt megfelelő idősávban kivitelezd, hogy abszolválhass egy cserét, ha úgy döntesz, más stílusra lesz szükséged.

A tervezés elengedhetetlen

Függetlenül attól, hogy üzleti útra repülsz, vagy a kocsi csomagtartójába csomagolsz egy családi nyaraláshoz, a bőröndök tárhelye egyértelműen fontos. Felbecsülhetetlen értékű, ha tudjuk, hogyan lehet maximalizálni az értékes térfogatot és minimalizálni az utazási kellékek mennyiségét. Gondolkozz és tervezz! Vedd fontolóra, hogy mit kell magaddal vinned az utazáshoz. Másodkörben pedig gondold át, hogy mit hagyhatsz itthon. Minél kevesebbet pakolsz, annál kevésbé stresszelsz, amikor a bőröndödet cipeled, és amikor később ki kell majd pakolnod. Persze az elhagyhatatlan elemeket okvetlenül pakold be, de ha esetleg valamit megvehetsz majd az úticélod lokációjában is, akkor mérlegeld, hogy mi az optimálisabb. Ne feledkezz meg viszont arról, hogy a visszaútra is lesz egy csomagolási köröd. Van egy praktikus trükk is, amelyet legszemléltetőbben „ruházati visszaszámlálásnak” hívhatnánk, és arra szolgál, hogy egyszerűsítsd az utazási ruhatárad az egész napos ottani intervallumokhoz. 5 napra mész? Akkor alkalmazd az „5, 4, 3, 2, 1 szabályt”, korlátozd magad az öt szett zokni és fehérnemű, négy ing, három nadrág, két pár cipő és egy pulcsi klasszisához. Természetesen ez csak egy gyors hüvelykujjszabály, szükség lehet további öltözékre, ebben az esetben speciális igényeidhez igazíthatod a stratégiát.

A fotó forrása:
hedgehog94 / Shutterstock.com

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...