Quantcast

Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Év végi ajánlatokÉv végi ajánlatok

Hogyan szórakoztassuk magunkat utazás közben

2022. 09. 09. 15:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Az utazás rendkívül izgalmas dolog, hiszen ilyenkor új városokat, tájakat, embereket ismerhetünk meg. Ráadásul abban is segít, hogy kiszakadjunk a mindennapokból, és elfeledkezzünk a napi problémákról. Bár maga a nyaralás mindenki számára kellemes szokott lenni, az oda vezető út sokszor unalmasnak tűnhet. Az alábbiakban ahhoz adunk tippeket, hogyan lehet ezt az időt úgy eltölteni, hogy közben jól is érezzük magunkat. 

Készíts útitervet

Az otthoni előkészületek során sokszor nem igazán szánunk időt arra, hogy megtervezzük azt, hogy mit fogunk a nyaralás alatt csinálni. Pedig egy rövid terv, még ha az nem is túl részletes, segíthet abban, hogy biztosan jól érezzük magunkat, sőt, sokszor ez a kényelmes utazás záloga. Ha van egy tervünk, akkor ugyanis nem kell a nyaralásból elvenni az időt a tervezésre. Ha erre nem volt időnk otthon, akkor ezt akár a repülőtéren, vagy éppen a vonaton is megtehetjük, és gondoskodhatunk arról, hogy összeállítsunk egy izgalmas útitervet. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy percről percre megtervezzük minden napunkat a nyaralás ideje alatt. Hasznos lehet azonban összeírni azt, hogy milyen látnivalók várnak a választott úticélon, és melyek azok, amelyek téged érdekelnek. Érdemes azt is összegyűjteni, hogy milyen ételeket, vagy éppen italokat szeretnél megkóstolni. Sőt akár az aktuális programokat is megnézheted, hiszen ki tudja, milyen kincsre akadsz majd. Ha ezeket összegyűjtöd, akkor a nyaralás alatt már csak azt kell eldöntened, hogy mikor melyik következzen. 

 

Játssz online játékokkal

Az utazások során a várakozás sokszor nagyon hosszadalmas lehet. Ez különösen akkor igaz, ha például át is kell szállnod, vagy éppen repülővel mész valahová, hiszen ilyenkor órákkal hamarabb meg kell érkezned a reptérre. A hosszú várakozást pedig akár online játékokkal is eltöltheted. Ehhez ráadásul csak a mobilodra van szükséged, hiszen minden ilyen játék használható már a hordozható készülékeken is. A lehetőségek tárháza pedig határtalan. Szinte nincs olyan online játék, amelyet ne játszhatnál. Ha például a szerencsejátékokat szeretnéd kipróbálni, akkor választhatsz egy magyar kaszinó oldalt, ahol egy gyors regisztrációt követően bármilyen játékkal játszhatsz. Sőt, arra is lehetőséged van, hogy akár ingyen játssz ezeken az oldalakon. De akár kipróbálhatsz egy trendi mobilos játékot is. Gyűjthetsz például Pokémonokat, miközben felfedezheted az egész repteret, vagy harcolhatsz szörnyekkel. Ha pedig a hagyományosabb játékokat kedveled, akkor csak indíts el például egy kártyajátékot. 

 

Nézz meg egy filmet vagy tévéműsort

Biztosan sok olyan film, vagy éppen műsor van, amelyet már régen szerettél volna megnézni, de valahogy egész évben nem jutott rá időd. Ezek egy részét a hosszú várakozás, vagy éppen az utazás ideje alatt bepótolhatod. Amíg vársz például a repülőre, akár online is nézhetsz filmeket. Ma már minden reptéren rendelkezésre áll ingyenes wifi, amellyel elindíthatod bármelyik streaming szolgáltató oldalát, és belemerülhetsz egy filmbe vagy éppen sorozatba. Jó eséllyel éppen elegendő lesz a várakozás ideje arra, hogy be is fejezz egy teljes filmet, vagy néhány részt egy sorozatból. Ha pedig az utazás ideje alatt szeretnél filmet nézni, akkor érdemes azt előre letölteni. Abban az esetben, ha repülővel utazol, mindenképpen, hiszen ilyenkor az utazás ideje alatt nem áll rendelkezésre wifi. De még akkor is érdemes ezt tenni, ha vonattal utazol. Nem tudhatod ugyanis, hogy lesz-e olyan szakasza az útnak, ahol nem túl jó az internetes lefedettség. Ebben az esetben ugyanis nem tudod majd figyelemmel követni a filmet, ami rendkívül bosszantó lehet. 

 

Vedd fel a kapcsolatot a régi barátaiddal

Egy tervezett, vagy éppen egy váratlan utazás rendkívül jó alkalom lehet arra, hogy olyan dolgokat is elintézz, amelyre a mindennapok során nem szántál időt. Sokszor például nehéz időt találni a rég nem látott barátokra, és tartalmas beszélgetésekbe bonyolódni velük. Azonban egy hosszabb várakozás, illetve egy autós, vagy vonatos utazás kiváló alkalom lehet erre. Ilyenkor ugyanis van időnk arra, hogy hosszasabban beszélgessünk velük telefonon. De persze az is lehetséges, hogy chaten vesszük fel a kapcsolatot, ami alapvetően is sokkal időigényesebb kapcsolattartási forma, különösen akkor, ha sok mondanivalónk van. A várakozás ideje alatt azonban erre biztosan lesz lehetőséged. Ha pedig már minden barátoddal beszéltél, de még mindig várakoznod kell, akkor akár beszédbe elegyedhetsz a többi várakozóval is. Ilyenkor ugyanis számtalan izgalmas sztorit, ismeretet tudhatsz meg. Sőt, akár még új barátságokat is köthetsz. 

 

Készíts fényképeket az út során

Ez az ötlet természetesen nemcsak az utazás során hasznos, hanem a nyaralás teljes időtartama alatt is. De természetesen a várakozás idejét is eltöltheted fotózással. A reptéren például biztosan sikerül néhány gyönyörű képet készíteni a repülőgépekről. Egy autós kaland során pedig akár meg is állhattok egy-egy szép tájon, felfedezhetitek azt, miközben meg is örökíthetitek. És természetesen ne feledkezz el arról, hogy a nyaralás alatt is készíts fotókat a legfontosabb látnivalókról. Örökíts meg minden olyan pillanatot, ami számodra fontos, vagy éppen jó élmények kötődnek hozzá.  Egy dolgot azonban érdemes szem előtt tartani. Mindig jó dolog, ha sok képet készítesz, de az soha nem menjen az élmények rovására. Figyelj arra, hogy valóban élvezd is az utazást, a látnivalókat, ne csak fotókat készíts róla. Ha így teszel, akkor később a fotók segítségével előhívhatod a szép emlékeket.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...