Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hogyan tervezd meg a nyaralásod az EURO 2024 környezetében

2024. 06. 12. 19:38
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs

Kevesebb mint egy hónap maradt hátra az idei foci Európa-bajnokság kezdetéig. Mint azt biztosan tudod, az idei kontinensviadalra Németországban kerül sor, ami nem az első alkalom, bizonyos szempontból azonban mégis.

A 2024 es labdarúgó európa bajnokság egyedi lesz abból a szempontból, hogy az első német rendezésű tornát még csak az akkori NSZK, tehát a nyugati országrész szervezte, illetve a következő az egy vegyes rendezésű bajnokság volt, amikor csak bizonyos meccseknek adott otthont Németország.

 

Ez lesz az első alkalom, hogy a teljes versenysorozatra az egyesült Németország területén kerül sor. A mérkőzéseket az ország 10 városában szervezik meg. Ezek: Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Köln és Lipcse, ahol az ország legjobb és legnagyobb stadionjai találhatók.

 

Az első mérkőzést június 14-én Münchenben, az Allianz Arénában tartják, ahol a házigazda német válogatott lép pályára. Mint ismeretes, a németek a magyarokkal, a svájciakkal és a skótokkal szerepelnek egy csoportban, hogy a nyitómeccsen ki lesz az ellenfél, az még nem dőlt el. A döntőt a fővárosban, Berlinben játsszák, egy hónappal később, július 14-én

 

Mivel az idei Európa-bajnokságon a magyar válogatott is ott lesz, sőt, egyes prognózisok szerint nem is rossz esélyekkel, a magyar turisták számára is érdekes célország lehet ebben az időszakban Németország.

 

Még akár úgy is, ha nem szereznek jegyet a válogatott mérkőzéseire, hiszen az adott városok utcáin, terein is követhetőek lesznek a mérkőzések. Mindenesetre a német idegenforgalom javában készül a turisták áradatára.

 

A szakértők a Barcelona-effektusként ismert jelenséget emleteik, ugyanis 1992-ben, amikor a katalán főváros adott otthont az olimpiai játékoknak, ez olyan turista áradatot generált, amelynek a hatásai a mai napig mérhetők és érezhetők.

 

A jelenség lényege egyébként, hogy az adott sportesemény kapcsán a turisták érdeklődésének homlokterébe kerül az adott város és ország, akik a sporton túl egyéb nevezetességeket is meglátogatnak.

 

A már említett okok miatt várhatóan a magyar turisták száma is jelentős lesz, különösen azokban a városokban, ahol a magyar válogatott pályára lép majd. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy minél gördülékenyebb legyen az utazásod az EB idején.

 

Vegyél időben jegyeket

Amennyiben nem csak a városban, de a stadionban is szeretnél ott lenni, akkor kézenfekvő tanács, hogy időben gondoskodj a belépőjegyekről. Lehet, hogy ez most már késő és előbb kellett volna gondolkodni róla, de sose tudni.

 

Ugyanakkor, figyelj oda, hogy a vásárlást megbízható helyen bonyolítsd le. Ha online vásárolsz, akkor megbízható weboldalt válassz. Az utcai üzéreket kerüld, mert jó eséllyel hamis jegyekkel kereskednek.

 

Hogyan tervezd meg a nyaralásod az EURO 2024 környezetében

 

Gondoskodj a szállásról

Talán még a belépőjegyeknél is fontosabb, hogy megfelelő szállást szerezz magadnak. Az ilyen világversenyek sajnálatos velejárója, hogy azok megszervezése idején indokolatlanul felmennek az árak.

 

Feljegyezték például, hogy Újvidéken, az EXIT fesztivál ideje alatt a városban akár a dupláját is elkérik a szállásokért, mint egyébként, sőt sokan erre az időszakra kiköltöznek falura, a rokonokhoz, hogy otthonukat kiadhassák.

 

Egyszóval, érdemes időben gondoskodni szállásról és persze elegendő pénzt félretenni rá. De jó ötlet lehet, feltéve, hogy van rá lehetőséged, ha lakókocsival utazol. Gazdaságosabb és egyszerűbb is.

 

Használd a tömegközlekedést

Egy Berlin, vagy München méretű városban egyébként is mindig zsúfoltság és csúcsforgalom van, ezért az ott lakók kerülik például az autózást, helyette a tömegközlekedést, elsősorban a metrót választják.

 

Amikor olyan rendezvényre kerül sor, amilyen egy labdarúgó kontinens bajnokság, ez a zsúfoltság még inkább kifejezésre jut, hiszen a tömeg egyetlen irányba akar eljutni, ugyanabban az időben.

 

A német pontosságot ismerve, egészen biztosan gondoskodni fognak róla, hogy megfelelő számú és kapacitású kocsik induljanak a megfelelő sűrűséggel a stadionok irányába, úgyhogy ha ott leszel, mindenképp ezeket részesítsd előnyben.

 

Tegyél félre pénzt

Akármennyire is előre tervezel és például gondoskodsz a szállásról, az étkezésről, az utazásról, a belépőjegyekről, történhetnek váratlan helyzetek és ezekre se árt felkészülni. Hasznos lehet gondoskodni pénzügyi vésztartalékról.

 

Persze, nem úgy, hogy nagyobb mennyiségű készpénzt viszel magaddal, sokkal inkább úgy, hogy valamilyen online tárhelyen, e-pénztárcában tárolod azt, hogy szükség esetén könnyen és gyorsan hozzá tudj jutni. Ma már számos lehetőség van erre, csak készülj fel rá időben.

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Nem bírod már a kánikulát? Szakadj ki a hétköznapokból és tölts egy éjszakát a Kis-Duna partján különleges ajánlatunkkal!

A ráckevei felnőttbarát Duna Relax Hotel**** ideális választás ebben a forróságban. Wellness-sziget, kültéri medencék, szabadtéri Relax Beach Bár és a Duna-part… kell ennél több?Megnézem