Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Ilyen a villa, ahol a medence befedi az egész emeletet

2018. 03. 10. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Szívesen élne egy olyan házban, melynek egyik emeletét egy medence alkotja, melyből a csodálatos fenyves erdőre tekinthet le, miközben úszkál? Nos, a koncepció elkészült, már csak a kivitelezés van hátra.
A holland LAAV mérnöki iroda álmodta meg azt a 200 m2-es, 3 emeletes házat, melynek 2. emelete tulajdonképpen egy nagy medence. Egy, még sehol nem látott házat akarnak tervezni, amelyre majd mindenki rácsodálkozik. A megrendelő egyetlen kikötése az volt, hogy a ház tetőtéri medencével rendelkezzen. Az úszást nagyon kedvelő ügyfél nem csak egy egyszerű medencére vágyott, hanem egy olyanra, ami kitölti az egész emeletet. Benne úszkálva a panoráma is elég természet közeli: hatalmas ablakaiból az erdőt lehet megcsodálni, így szolgál a kikapcsolódás és a meditáció tökéletes helyszínéül.
A ház kívül acél vázból és betonból készül, déli fekvését kihasználva magasa homlokzat és hatalmas üvegablakok társulnak hozzá, beengedve a napfényt minden oldalról. Az első emelet belső kialakításában meghatározó a nappali, és a konyha minimalista, letisztult stílusa. A második emelet teljes terét az üvegburkolatú medence fogja kitölteni. A hálószobákhoz hosszú lépcsősor vezet, melyek egy fürdőszobával vannak elválasztva egymástól, de még az ágyban fekve is láthatjuk a különleges medencét, mely akár egy nagy emberi akváriumhoz is hasonlítható. A tükrös mennyezet pedig bámulatos optikai illúziót kelt és visszatükrözi a nap sugarait.
Az izgalmas látványtervekből mi is mutatunk párat. Kattintson a galériára!
Persze felvetődik a kérdés, milyen szerkezet képes elbírni ezt a hatalmas víztömeget, és hogy nem csordul ki a víz, de a tervezők elmagyarázták, hogy a medence szintjének szilárd része, azaz a padló lesz olyan mély, amibe a víztartály, a szűrő, és a tisztító is elfér, és ez biztosítja a biztonságos működést.
A Villa Clessidra egyelőre csak egy bátor koncepció, ugyanis a japán megrendelők sokallják a 2 millió dollárt az építkezésre, de a tervezők ennek ellenére optimisták a kihívást jelentő ház építése kapcsán, és úgy gondolják, megvalósítható egyedi elképzelésük.
Látványtervek forrása: www.laav.nl/villa-clessidra