Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

2022. 09. 28. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A legszebb, vízesésekkel teli útvonalat Horvátországban, a legtöbb természetvédelmi területen átívelőt Lengyelországban, a legszebb vízűt Szlovéniában találjuk, de ha nem szeretnénk messze menni, válasszuk Budapestet, és fedezzük fel egy kajakból a várost!

Krutynia folyó, Lengyelország

A Krutynia folyó Európa egyik legelegánsabb vízi útvonala azok szerint, akik végigkajakoztak a 10 km-es szakaszon. Húsz különböző tó, hat természetvédelmi terület, vadon élő állatok és egy elragadó monostor várja a kezdő kajakosokat is.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Hiiumaa, Észtország

A Nyugat-Észt-szigetvilág apró szigetei között muszáj kajakba szállnunk a meleg, békés vizeken a Balti-tengeren, miközben hatalmas erdőségek között haladhatunk. Megcsodálhatjuk a balti országok legrégebbi világítótornyát, a Kõpu-t, mely a 16. század első felében épült.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Dunajec folyó, Lengyelország

Idilli környezetben evezhetünk a Dunajec folyón, a Pienineki Nemzeti Park szívében. A túravezetővel megtett 24 km-es vízi utat erdőkkel borított, akár 305 méterre is magasodó sziklák veszik körül, szinte karnyújtásnyira, mindkét oldalon. Mivel a Dunajec határfolyó, jobb oldalt Szlovákiát, bal oldalt Lengyelországot láthatják.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Isonzó folyó, Szlovénia-Olaszország

Az Isonzó Európa egyik legszebb vadvize Szlovénia és Olaszország között, teljes hosszán csodálatos smaragdzöld színben pompázik. Nyáron gumitutajosok (raftingolók) százai vágnak neki a nagy kalandnak, leereszkednek a gyors, helyenként tajtékzó és cseppet sem veszélytelen folyón.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Zrmanja és Krupa folyó, Horvátország

Európa egyik legjobb kajakos útvonalát fedezhetjük fel Horvátországban, ahol a Zrmanja és Krupa folyók meleg, tiszta vizén hajózhatunk lenyűgöző vízesések, és eldugott medencék között a szép sziklás kanyonokban.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Bledi-tó

Kétségkívül Közép-Európa legszebb gleccsertava a Bledi-tó, legmélyebb pontja a 30 métert is eléri. A tó közepén található kis szigetre épült a szerencsehozó templom, amit akár kajakkal, csónakkal is megközelíthetünk.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Duna, Budapest

Az egyik legszebb városnéző túrát Budapesten kétségtelen a vízről élhetjük át, ezért érdemes kajakba pattanni, ha elég sportosak vagyunk, és így nekivágni a Dunának a Római-parttól egészen a Kopaszi-gátig.
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Garda-tó, Olaszország

Észak-Olaszország meseszép vidékén, legnagyobb és legtisztább taván, a Garda-tavon élmény a kajakozás, ugyanis havas csúcsok között, csodálatos mediterrán környezetben élhetjük át. Bátraknak ajánljuk a raftingot, Európa leglélegzetelállítóbb kanyoning útvonalai közül található itt is néhány!
Kajakkal Európa legszebb vízi túráin

Képek forrása: soca-valley.com (nyitókép), krutynia.com.pl (2. kép), zacekfoto.ee (3. kép), utazom.com (4. kép), scorum.com (5. kép), huckfinncroatia.com (6. kép), expedia.com (7. kép), nlcafe.hu (8. kép), rapidmedia.com (9. kép)

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...